Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 31. 07:33, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Megrongálták a repülőtér kifutópályáját

Megrongálták a repülőtér kifutópályáját

A légi közlekedés biztonsága elleni veszélyeztetés bűntett gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, mert ismeretlenek megrongálták a szombathelyi repülőtér kifutópályáját – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szombathelyi repülőtér vezetője arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy ismeretlen tettesek járműveikkel megrongálták a sportrepülőtér füves kifutópályáját, és ezzel veszélyessé tették a le- és fölszállást. A bűnügyi szemle megállapította, hogy ismeretlenek az általuk vezetett ismeretlen típusú járművekkel engedély nélkül közlekedtek a szombathelyi repülőtér melletti, úgynevezett szolgalmi úton.

A szorgalmi útról a vízelvezető árkon keresztülhajtva a kifutópálya füves területének háromnegyedét megrongálták, a járművek gumiabroncsai a talajt egy-két centiméter mélyen felhasították, majd két másik kifutópályán a szélességet jelző szegélyjelet is megrongálták.

A rongálással a tettesek a rendőrségi tájékoztatás szerint balesetveszélyt okoztak. Az anyagi kár mintegy 100 ezer forint.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.