Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Március 23. 08:38, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Megszilárdította vezető helyét a KHTK

Megszilárdította vezető helyét a KHTK

A megyei I. osztályú bajnokság 19. fordulójában a listavezető Kecelen lépett pályára. Az őszi mérkőzésen a félegyháziak nyertek 3-1-re, így a mai összecsapáson is várható volt, hogy a vendégek lesznek a mérkőzés esélyesei.

A megyei I. osztályú bajnokság 19. fordulójában a listavezető Kecelen lépett pályára. Az őszi mérkőzésen a félegyháziak nyertek 3-1-re, így a mai összecsapáson is várható volt, hogy a vendégek lesznek a mérkőzés esélyesei.

KECEL FC – Kiskunfélegyházi HTK 0 – 5 (0-2)

Kecel: 100 néző. 2015. 03. 22. 15: 00
Vezette: Orosz Kornél (Szalai Szabolcs István, Barna Zoltán)

Kecel FC: Frittmann – Gombár, Orcsik, Sendula P., Sendula J.(Kolompár), Prucser (Batánovics), Horváth, Filus (Herczeg), Papp, Bánszki, Puczi. Edző: Hunyadi László.

KHTK: Jelen – Balog M., Valkai, Sándor, Ábel, Forgó (Kis D.), Zs. Juhász (Némedi), Szabó T. (Katona B.), Palásti, Vojtovics, Mizsei A. Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Nádasdi Péter.

Góllövők: Valkai (13.), Sándor (45.) Katona B.(71., 85.), Palásti (83.)
Jók: Prucser illetve Sándor, Valkai, Palásti, Vojtovics.

A mérkőzés kezdetén látni lehetett, hogy a hazaiak védekezésükre nagy gondot fordítanak, zártan visszaálltak és kontrából igyekeztek veszélyeztetni. A vendégek már a középpályán sok labdát tudtak szerezni, pontos adogatással építkeztek, de nehéz volt a réseket megtalálni a hazaiak zárt védekezésében.

A listavezető sok veszélyes támadást kezdeményezett és a 13. percben megszerezte a vezetést. Ábel kapu elé ívelt szabadrúgásából Sándor fejelt a kapu irányába, a labdára Valkai lecsapott és közelről a hálóba lőtte, 0-1.

A hazaiak a félidő további részében vezettek néhány veszélyes kontrát, egyszer egy távoli lövéssel a kapufát is eltalálták. Amikor már mindenki a félidő végét várta, újabb gólt szereztek a vendégek. Ismét Ábel ívelt egy pontrúgást a kapu elé, Valkai pontosan passzolt Sándorhoz, aki helyzetét gólra váltotta, 0-2.

Szünet után is a vendégek akarata érvényesült, nagy volt a küzdelem, kimaradt helyzetek a vendégek részéről. A mérkőzés utolsó szakaszában, sorban jöttek a vendég találatok, a hazaiak játékán a fáradság jeleit is lehetett látni. A 71. percben Sándor hosszú indításával Katona B. meglépett védőjétől, és a kifutó kapus felett emelt az üresen maradt kapuba, 0-3.

A hazaiak többet hibáztak, a vendégek sokpasszos játékkal veszélyeztettek és a 83. percben Katona – Némedi adogatás után Palásti került helyzetbe, egy lövőcsellel elfektette a hazaiak kapuvédőjét és kilőtte a bal alsót, 0-4.
A gólparádé zárásaként a 85. percben ismét a vendégek eredményesek, egy lepattanó labdát Katona megszerzett, és félfordulattal a kapu jobb oldalába helyezett, 0-5.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a listavezető csapatként küzdve irányította a játékot, és értékes győzelmet aratott a lelkes hazaiak ellen, akik csak a mérkőzés elején tudták megnehezíteni ellenfelük játékát.

Némedi Norbert, KHTK: Nehéz mérkőzésre számítottunk, ami az eredménytől függetlenül az is volt. Nagyon veszélyes kontrákat vezetett ellenfelünk, a végére nagyon nagy erőnléti különbség alakult ki a két csapat között, ez gólokban is megmutatkozott.
Végig uraltuk a játékot, öt gólt rúgni idegenben mindig jó dolog. Örülök, hogy tartjuk a formánkat, ami ránk eddig is jellemző volt.

U-21-es csapatok találkozóján:
Kecel FC – Kiskunfélegyházi HTK 0 – 1 (0-0)
Góllövő: Fekete Dániel (60.)

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.