Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 09. 09:26, csütörtök | Belföld
Forrás: Honvedelem.hu

Megszólalt a Honvédség a földrengéshez hasonló jelenséggel kapcsolatban

Megszólalt a Honvédség a földrengéshez hasonló jelenséggel kapcsolatban

Elsősorban Heves megyéből érkeztek ezzel kapcsolatos észlelések.

Kedden az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium azt jelentette, hogy Heves megye bizonyos területein földrengéshez hasonló jelenséget tapasztaltak, ám azt a kutatóintézet is kizárta, hogy valóban földrengés történt volna, de nem tudták megmagyarázni, hogy akkor mit is észleltek pontosan.

Szerdán a Magyar Honvédség rövid közleményt adott ki minderről. Mint írják, vadászgépek gyakorlatoztak, amelyek hangrobbanást okozhattak, de azt is hozzátették, hogy ezek a gyakorlatok korábban nem okoztak földrengéshez hasonló jelenségeket.

A Magyar Honvédség vadászgépei február 7-én a délelőtti órákban Heves vármegye térségében hajtottak végre kiképzési repülést. Ezen feladat során – betartva minden jogszabályt – minden lakott települést előírásszerűen kerültek, nem repültek be föléjük. Az eddigi repülési tapasztalatok alapján elmondható, hogy még a hangsebesség feletti kiképzési repülések sem okoztak soha »földrengésszerű« érzetet, amelyet bármilyen szenzoron ki tudtak mutatni – írta a Honvédség.

Fotó: Szalóky Zsolt

Címkék: földrengés, gripen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére