Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Február 08. 12:00, szombat | Belföld
Forrás: - szerk. -

Megújult a SKODA Superb Combi

Megújult a SKODA Superb Combi

A SKODA Superb Combi új vonzó dizájnnal, megújult utastérrel és új műszaki megoldásokkal érkezett Magyarországra 2013. június elején

A ŠKODA Superb Combi új vonzó dizájnnal, megújult utastérrel és új műszaki megoldásokkal érkezett Magyarországra 2013. június elején az átfogó modellfrissítést követően. Kiemelkedően tágas belső terében nemcsak az első üléseken, hanem az utasoknak is bőséges hely áll rendelkezésre. A műszerfal már első ránézésre kényelmet, könnyű és gyors eligazodást sugall az egyes kezelőszervek elhelyezésének tekintetében. Úgymond minden kezelőszerv kézre esik, hiszen karnyújtásnyi távolságon belül van és minden pontosan ott, ahol elvárjuk tőlük. A Superb modellek 595 literes csomagtere a hátsó ülések előre döntésével akár 1700 literesre növelhető ezáltal kiemelkedően tágas helyet biztosít a csomagok elhelyezésére.
A jármű hátsó részén az erősebben színezett SunSet ablaküvegek hatékony, mégis egyszerű védelmet nyújtanak a közvetlen napsugárzással szemben. A hátul utazók kényelmét fokozzák a hátsó oldalablakokon elhelyezhető, manuálisan állítható napfényrolók.
A komfortérzetet a kétzónás, elektronikus vezérlésű Climatronic légkondicionáló fokozza, mely eltérő hőmérséklet tud biztosítani a jobb és a bal oldalon. Természetesen a hátsó ülésen utazók számára külön légbefúvó biztosítják a kellemes hőmérsékletet. A kényelem tovább növelhető a szellőztethető, perforált bőrkárpittal bevont első ülésekkel, amelyek maximális kényelmet biztosítanak az út során. A levegő áramlását az ülésbe és a háttámlába épített ventilátorok segítik.

Ráadásul a napelemeket tartalmazó Solar napfénytető, valamint az ablakokba beépített napelemek nyitott és zárt állapotban egyaránt áramot termelnek és erről az áramról működik a légkondicionáló ventilátor, mely biztosítja a belső levegő keringését. Ennek köszönhetően a Superb belső klímája még akkor kellemesen friss, ha az autó sokáig parkolt a napon.
A modell egyik újdonsága a hátul utazók kényelmét szolgáló, hátsó ülésről állítható első utasülés, mellyel gyorsan és kényelmesen teremthetünk magunk számára még tágasabb lábteret, ha az első ülésen nem ül senki. Természetesen a kezelőszervek a vezetőülésből is könnyen elérhetőek.
Minden Superb modellt a legkorszerűbb biztonsági berendezésekkel rendelkezik. Az adaptív rendszerű Bi-Xenon fényszórók automatikusan az aktuális útviszonyokhoz alkalmazkodva világítják meg az autó előtti utat, még tovább növelve a biztonságot. Természetesen mindamellett, hogy városi és országúti módban is üzemeltethető, az adaptív fényszórórendszer „eső” beállítása rossz látáskörülmények esetén még további segítséget jelent a vezetőnek. Ráadásként a fényszórók kanyarkövető mechanizmussal is el vannak látva, így kanyarodáskor bevilágítják az utat.
A maximális biztonság érdekében az autó kilenc légzsákkal látható el. Az első légzsákokon túl a járművezető és az utas az első oldallégzsákra is számíthat, melyet úgy terveztek, hogy oldalirányú ütközés esetén védje a mellkast és a medencetájékot. A védelem hátsó oldallégzsákokkal is fokozható. A kormányoszlop alatt található térdlégzsák a járművezető térdét és lábszárát védi.
További újdonság a biztonság terén még a fáradtságérzékelő rendszer, mely 65 km/h sebesség felett kapcsol be és a szervokormány érzékelőinek adatait elemzi. Különösen az autópályán való tartós haladáskor vesszük hasznát ennek a fáradtságérzékelő rendszernek. Ha az adatok a vezető fáradtságára utal, a rendszer pihenőt javasol. A leírtakból láthatjuk, hogy joggal adták a tervezők a Superb nevet a modellnek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.