Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Június 25. 19:31, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Megújult a volt kommendáns hivatal

Megújult a volt kommendáns hivatal

Huszonhárom millió forintot költöttek a volt kommendáns hivatal épületének rekonstrukciójára.

Huszonhárom millió forintot költöttek a volt kommendáns hivatal épületének rekonstrukciójára. Az első ütemben megújult az épület Kossuth utcai külső homlokzatának fele, a belső helyiségébe a felnőtt és a gyermek háziorvosi ügyelet és a védőnői szolgálat költözött. A második ütemben végezték el a szakemberek a volt óvodai rész rekonstrukcióját, ahová a mentőállomás költözik augusztusban. A létesítmény ünnepélyes átadását ma (június 25-én) tartották meg.

Az épület homlokzati részének rekonstrukciója befejezéséhez az idei évi költségvetésében biztosított forrást a város képviselő-testület, a döntés értelmében öt millió forint fordítható az épület belső felújítására.
A megújult ingatlanrész használatáért a mentőszolgálat bérleti díjat fizet. Az előzetes becslések szerint (a mentőszolgálat ideiglenes használatát követő piaci alapon történő bérbeadásból származó várható bevétel) a beruházásra fordított összeg megtérülési ideje 18-24 hónap.
Összefogással, közös, egyirányba mutató akarattal sikerült az anyagi forrását megteremteni ahhoz, hogy ismét városunk éke legyen a Molnár-ház, a volt kommendáns hivatal épülete, mely otthont ad a védőnői szolgálatnak, és otthont a háziorvosi ügyeletnek és átmenetileg otthont a mentőállomásnak is – mondta el az ünnepélyes átadón Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).