Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 31. 10:59, hétfő | Helyi sport
Forrás: - Varga Ferenc -

Megvédte kupaelsőségét az Astra-Bulls

Megvédte kupaelsőségét az Astra-Bulls

A női futsal Magyar Kupa a fináléhoz érkezett, az előző kiírás győztese a Tolna-Mőzs együttesével csapott össze. A kupadöntőt Nagykátán rendezték.

A női futsal Magyar Kupa a fináléhoz érkezett, az előző kiírás győztese a Tolna-Mőzs együttesével csapott össze. A kupadöntőt Nagykátán rendezték.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Tolna-Mözs 6 -2 (5-0)

Nagykáta, Városi Sportcsarnok, 400 néző. 2014. 03. 29-szombat 17: 30

Játékvezető: Viczián Mátyás

Asszisztensek: Czene-Jó Ádám, Petrovszki György.

Tart.jv. Puskás Gabriella

Ellenőr: Drucskó János

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Zágor Bernadett, Szabó Boglárka.

Csere: Sebestyén Györgyi, Halászi Kinga, Dombai Nagy Anett, Szabó Nóra, Vidács Krisztina

Vezetőedző: Dombó János

Tolna-Mözs: Marosi Julianna – Hodován Edit, Simon Boglárka, Mausz Renáta, Fábián Rebeka

Csere: Bogárdi Mónika, Maláti Dalma, Folk Zsuzsanna, Schlotthauer Renáta, Orbán Erika, Lovász Viktória, Horváth Csenge, Folk Renáta, Kosztyi Kata.
Vezetőedző: Horváth György.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (3), Zágor Bernadett (2), Halászi Kinga illetve Hodován Edit, Bogárdi Mónika.

Piros lap: Fábián Rebeka

A mérkőzés kezdése előtt mindkét szurkolótábor hangpárbajt tartott, fergeteges hangulat alakult ki.

Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés. A zsinórban harmadszor kupadöntős Astra diktálta a tempót, de a tolnai lányok is igyekeztek felvenni a tempót. A címvédő taktikusan, pontos labdajáratással igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, akik előtt is voltak lehetőségek, de a kapu előtt hibáztak. Az Astra lendülete a 3. percben meghozta az első gólt, előbb Zágor Bernadett lőtt zúgó kapufát, a kipattanót Szabó Boglárka belőtte, 1-0. Hatalmas tempót diktálnak a csapatok, a címvédő veszélyesebb akciói újabb gólokat eredményeznek, a 9.percben Megyes Ágnes a védők feletti átemelését Szabó Boglárka váltja gólra, 2-0. Lendületben marad az Astra, a 13. percben Zágor Bernadett éles kapu elé lőtt labdáját ismét Szabó Boglárka értékesíti, 3-0. Mesterhármas! Egy perc múlva Zágor Bernadett is feliratkozik a góllövők közé, 4-0. Nagy nyomás alatt a tolnai csapat, Zágor és Megyes távoli lövése a kapufán csattan. Az első játékrész legvégén Dombai Nagy Anettet szabálytalanul szerelik, a megítélt szabadrúgást Halászi Kinga nagy erővel bombázza a kapuba, 5-0.

Szünet után a tolnaiak más taktikát választottak, akcióik is több veszélyt jelentettek, néhány támadásuknál Vincze Anikó minden tudására szükség volt. A 24.percben szépít a Tolna, egy hosszú előreívelés átszállt a védők felett, Hodován Edit lecsapott és a kifutó Vincze Anikó felett emel a kapuba, 5-1. Továbbra is nyilt a játék, hatalmas az iram. A 33. percben növeli előnyét az Astra, Pincze Gabriella szögletét Zágor Bernadett lövi a kapuba, 6-1.

A mérkőzés utolsó szakaszában egy eladott labdát a tolnaiak elcsípnek, Bogárdi Mónika kilép, és helyzetét biztosan értékesíti, 6-2.

Látványos játékot hozott a kupadöntő, ahol egy percig sem forgott veszélyben az Astra sikere.

Az első félidőben a címvédő tetemes előnyt szerzett, a nagyon szimpatikus ellenfelével szemben és ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a kupadöntőt, és kétszeres kupagyőztesként ünnepelhetett együtt lelkes szurkolóival.

Dombó János Astra-Bulls vezetőedző: Nagyon boldogok vagyunk, magabiztos játékkal sikerült megnyernünk a mérkőzést egy végtelenül sportszerű csapat ellen. Úgy gondolom, hogy az első félidőben eldőlt a mérkőzés, hiszen 5-0-ra vezettünk. Jó hangulat volt, köszönjük, hogy ennyien elkísértek bennünket. Fantasztikus érzés, hogy kétszeres Magyar Kupagyőztesek vagyunk, bátran kijelenthetjük, hogy kétszeres magyar bajnokok akarunk lenni. Sikerünk titka a munka, munka, munka.

Méltó ellenfelünk volt ma a Tolna, ahol látszik, hogy nagyon jó szakmai munka folyik. Nagy gondot fordítanak az utánpótlás nevelésre, a futsal fejlesztésére és magára a játékra. Minden tiszteletem az ellenfélnek, további sok sikert kívánok nekik is.

Horváth György Tolna-Mözs vezetőedző: Az első félidőben ellenfelünk átíveléseiből elkerülhető gólokat kaptunk, nem tudtunk mit kezdeni a magas labdákkal. A második félidőben változtattunk játékunkon és nyiltabbá tettük a mérkőzést. Nagyon jó ellenféllel játszottunk, az ország legjobb csapata. Örülök, hogy nem okoztunk csalódást a szurkolóknak, méltó ellenfelei tudtunk lenni az Astrának.

Ilyen mérkőzések kellenek, van jövője ennek a játéknak. Fiataljaink nagyon jól teljesítettek, akik ma pályára léptek, ez a jövőre nézve biztató. Ilyen ellenfelek kellenek, mint az Astra, akik olyan magas fokon játszanak, hogy a fiúknak is becsületére válna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.