Városlista
2024. június 30, vasárnap - Pál

Hírek

2024. Június 28. 10:23, péntek | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal

Megvizsgálták a vármegye természetes fürdővizeit

Megvizsgálták a vármegye természetes fürdővizeit

Bács-Kiskun vármegye hét engedélyezett természetes fürdővizének a 2024-ben eddig elvégzett laboratóriumi vizsgálatok alapján megfelelő a vízminősége.

A Népegészségügyi Főosztály munkatársai – a szezon megkezdése előtt és a fürdési idény alatt is – fokozottan ellenőrzik a közegészségügyi-járványügyi előírások és egyéb – a fürdőzők és dolgozók egészségének védelme érdekében hozott – intézkedések betartását.

A vármegye hét természetes kijelölt fürdőhelye:

  • Soltvadkert – Vadkerti-tófürdő
  • Dunapataj – Szelidi-tó
  • Kiskunmajsa – Szabadstrand
  • Baja– Kamarás Duna Szabadstrand
  • Kecskemét – Szabadidő Központ 1. számú Záportározó-tó
  • Kunfehértó – Tófürdő
  • Tiszakécske – Szabadstrand.

A szezonban 4-5 ellenőrzés történik
A fürdőhelyek nyitását minden esetben fürdővíz mintavétel előzi meg, amely a hét Bács-Kiskun vármegyében kijelölt természetes fürdőhely fürdővízének esetében megfelelő vízminőséget mutatott, így a szezon nyitásának nem volt akadálya. A szakemberek akkreditált laboratóriumban elemzik a mintákat, amelyekben szennyező baktériumok jelenlétét vizsgálják. Vármegyénkben a természetes fürdővizek többségénél egy szezonban általában 4-5 mintavétel történik, attól függően, hogy az üzemeltető által meghatározott fürdési szezon milyen hosszú.
A kifogásolt vagy a nem ellenőrzött vízminőségű, nem kijelölt fürdőhelyeken a fürdőzők elsősorban hányásos, hasmenéses megbetegedések, szem- vagy fülgyulladás kockázatának vannak kitéve. A nem kijelölt fürdőhelyeken, különösen a bányatavakon általában a balesetveszély nagyobb, és a kijelölt fürdőhelyekkel ellentétben itt a helyszínen nem tartózkodnak vízimentők.

Itt tájékozódhat a vizsgálati eredményekről
Nyaralás, strandolás előtt érdemes tájékozódni hol találhatók kijelölt fürdőhelyek, a fürdővíz minőség osztályba sorolásáról – melyet a legutóbbi négy év fürdési szezon laboratóriumi vizsgálati eredménye alapján határoznak meg - valamint a 2024-ben megvalósult fürdővíz vizsgálatok eredményéről.

A 2024. évi vármegyei fürdővíz vizsgálati eredmények fürdőhelyenként a kormányhivatal honlapján, a minősítések a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján érhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 30. 07:36, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. június 30. - Templomunk búcsúünnepe.

2024. Június 30. 07:35, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. június 30. - Évközi 13. vasárnap.

2024. Június 30. 07:22, vasárnap | Helyi

Megnyerték az idei aratóversenyt a selymesiek

Kiskunfélegyházát 40 fő képviselte a Jászapátin megrendezett Hármaskerületi Kézi Aratóversenyen. A SELYMESÉRT EGYESÜLET kiváló munkával szerezte meg az első helyezést!

2024. Június 28. 15:35, péntek | Helyi

Ezt hozza a hétvége időjárása

Viharok után kánikula, vasárnap akár 37 Celsius fok is lehet.