Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Október 13. 17:04, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Megyénk tizennégy általános iskolájának végzősei látogattak a Mezgébe

Megyénk tizennégy általános iskolájának végzősei látogattak a Mezgébe

Pályaorientációs napon népszerűsítette képzéseit a Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma október 13-án.

A Nemzeti Agrárkamara által szervezett Foglalkozások hete rendezvényen belül a félegyházi Mezgé Pályaorientációs napján Bács-Kiskun megye tizennégy általános iskolájának közel háromszáz végzősét látta vendégül.

Az iskolában oktatott szakmákhoz kapcsolódó játékos programok segítségével két helyszínen (az iskola épületében és a tangazdaságban) is kellemesen eltöltötték a délelőttöt a pályaválasztás előtt álló fiatalok. A tangazdaságban a terület bejárása és az itt tartott állatok megismerése mellett állatsimogató, íjászat, peterencerúd-kitartás, lovaglás, kocsikázás, csikósbemutató szórakoztatta a fiatalokat. Emellett megismerkedhettek az itt zajló gyümölcs-zöldségfeldolgozással is, melyet fűszerbemutató és paprikafűzés tett még színesebbé.

Az iskola épületében pedig a pék-cukrász, húsipari termékgyártó, sütő-cukrász technikus, húsipari technikus, pék szakmákhoz kapcsolódóan különböző izgalmas laboratóriumi élelmiszervizsgálatok, mézeskalácsdíszítés, sógyurmázás, pékbemutató és pogácsasütés, kolbásztöltés várta az érdeklődő pályaválasztókat. A végén természetesen az elkészült termékeket meg is kóstolhatták – tudtuk meg Rózsa Páltól, az iskola igazgatójától, aki a tangazdaságban koordinálta a busszal érkező osztályokat.

- A fiatalok érdeklődő arcát látva bízunk benne, hogy sokan kedvet kaptak képzéseinkhez és reméljük, bátran jelölik meg majd iskolánkat továbbtanulási céljukként – nyilatkozta az igazgató.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 19:47, hétfő | Helyi

Minden korosztályt megigézett a miniatűrök világa

A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör ismét meglepte az október 16-17-én megrendezett látványmakettezés és kiállítás látogatóit.

2021. Október 18. 17:18, hétfő | Helyi

Bagdy Emőke Kiskunfélegyházán tart előadást

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ közös szervezésében Bagdy Emőke szakpszichológus, pszichoterapeuta 2021. november 15-én, hétfőn 17 órakor Kiskunfélegyházán tart előadást.

2021. Október 18. 16:47, hétfő | Helyi

A Magyar Közút idén is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is csatlakozott az elmúlt évek legsikeresebb országos környezetvédelmi akciójához, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! felhíváshoz

2021. Október 18. 08:31, hétfő | Helyi

Petőfiszállás és Csengele között egy vasúti átjárónál vonat és személygépkocsi ütközött

A Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó 700-as számú Kárász InterCity vonat Petőfiszállás és Csengele között egy vasúti átjárónál személygépkocsival ütközött.