Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Április 09. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Megzenésített versek csendültek fel a költészet napján

Megzenésített versek csendültek fel a költészet napján

- Veszem a szót, földobom a levegőbe, ott szétesik, és újra megfogom, és akkor valami más.- mondta József Attila költőnk, akinek születésnapján, április 11-én ünneplik a magyar költészet napját Magyarországon.

S valóban „valami más” lett abból a szóból, mely szétesett a levegőben, mert azt újra megfogva, némi zenei virtuozitással megfűszerezve csodálatos dallamok születtek belőlük.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén ilyen szokatlan módon - József Attila megzenésített verseinek hallgatásával - tisztelegett a magyar líra előtt a költészet napján, mely 1964 óta él Magyarországon.

A furulyával, gitárral, sámándobbal, dorombbal, djembével és csörgőkkel előadott versek óriási sikert arattak a megjelentek számára. A Pikó András Gáspár, Pohl Judit, Deli Csanád, Talabér Bence és Nagy Bence alkotta eLVe zenekar Szegedről érkezett, hogy József Attila verseit a zene hullámain keresztül még közelebb tudja vinni hallgatóságához és belopja a szívükbe a kevésbé ismert alkotásait is.
Az egyes zeneszámok között learatott tapsvihart tekintve, ez sikerült is a fiataloknak, akiknek Pohl Judit zenekari tagjuk révén félegyházi kötődésük is van. Az ifjú énekesnő ugyanis városunkban született.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.