Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Január 31. 16:05, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Melegrekordok dőlhetnek a hétvégén, viszlát télikabát!

Melegrekordok dőlhetnek a hétvégén, viszlát télikabát!

A kialakuló erőteljes délies áramlás újra átmeneti tavaszt hoz hazánkba, akár 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Dél felől, a mediterrán térségből érkezik erős széllökésekkel az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb levegő a hétvégére. Szombaton nyugaton várható a legmagasabb nappali maximum-hőmérséklet. Az előrejelzések szerint azokon a tájakon 15 fokig is melegedhet a levegő, de lokálisan, kisebb körzetekben ennél is melegebb lehet majd. 10 fok alatt csupán az Északi-középhegység környékén maradhat a csúcsérték.

A február 2-ra érvényes melegrekord Szombathelyhez fűződik. Ott, 1944-ben 16,8 fokot mértek. A kérdés, hogy 75 év után új rekord kerül-e a magyar klímatörténet könyvébe.

Vasárnap már egyértelműen a Tiszántúlon várható a legkellemesebb idő, szintén 15 fok. Az eddig mért legmagasabb februári hőmérséklet 22, 9 fok (Rábagyarmat, 1998) volt.

Hétvégén ugyan enyhe lesz az idő, de sok lesz a felhő felettünk, többfelé kialakulhat eső, záporeső.

Hazánkban a jövő héten fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés.

Összehasonlításképpen az Egyesült Államokban szerdán (január 30-án) -51,1 fok volt a legalacsonyabb hőérzetérték, tehát a hőmérséklet mellett a szél, a páratartalom és további tényezők figyelembevételével kalkulált érték. Az extrém hideg több esetben még csak nem is jelent rekordot a különböző államokban.

Címkék: felmelegedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.