Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Január 17. 15:24, vasárnap | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Méreg van a salátában!

Méreg van a salátában!

Határérték feletti folpet növényvédő szer hatóanyag-maradékot mutatott ki a PENNY Market Kft. logisztikai központjában vett, fejes saláta mintában a NÉBIH laboratóriuma.

A termék visszahívása, eredetének, termelőjének azonosítása folyamatban van. A mért növényvédőszer-maradék nem jelent akut egészségügyi kockázatot.

Az éves élelmiszerlánc-biztonsági monitoring terv részeként, a PENNY Market Kft. logisztikai központjában, 2016. január 12-én vett fejes saláta mintában a NÉBIH szolnoki laboratóriuma folpet növényvédőszer-maradékot mutatott ki a megengedettnél nagyobb mennyiségben: 2 mg/kg helyett 5,67 mg/kg értéket mértek. A tétel mennyisége 1200 db volt. A folpet gombaölő növényvédőszer-hatóanyag a termesztett növényeinket károsító, számos gombafaj ellen nyújt hatékony védelmet. A tétel visszahívása, eredetének, termelőjének azonosítása folyamatban van.

Minden hasonló esetben, így most is hangsúlyozzuk, hogy a jogszabály által (396/2005/EK rendelet) előírt szermaradék határérték (MRL) nem tekinthető egészségügyi határértéknek, így az MRL bizonyos mértékű túllépése nem jelent minden esetben egészségügyi kockázatot. Ezeket a határértékeket elsősorban azért állapítják meg, hogy az integrált növényvédelem előírásait betartva, a termés kellő védelme mellett a növényvédő szer használat a lehető legminimálisabb legyen (okszerű növényvédő szer használat). A forgalomba kerülő termékeknek minden esetben meg kell felelniük ezeknek a határérték-előírásoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.