Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. November 08. 09:18, szerda | Helyi
Forrás: BAON

Mi lesz a sorsa a káposztának?

Mi lesz a sorsa a káposztának?

Ragaszkodnak a káposztához a félegyháziak.

E címmel megjelent cikkben járt utána a napokban a BAON internetes hírportál tudósítója a félegyháziak szívéhez közel álló szökőkút további sorsáról.

Civil kezdeményezésre internetes összefogás indult a káposztás szökőkút áthelyezésének megakadályozására.

A kezdeményezők azt szeretnék, ha a köztéri alkotás az eredeti helyén maradna. Attól félnek, hogy elbontása után a káposztát nem látják viszont a félegyháziak. Mint arról korábban a hírportál beszámolt, hamarosan elindul a városközpont rehabilitációja.

A 2 milliárd forintos projekt során teljesen megújulnak Félegyháza központi terei. A tervezők szerint azonban több köztéri alkotás, így a káposzta néven közismert csobogó sem illik az új városképbe, ezért a képviselő-testület szakértő csoport javaslata alapján azok áthelyezéséről döntött.

Dr. Faragó Zsolt jegyző a BAON hírportál tudósítójának kérdésére elmondta, megérti a félegyháziak ragaszkodását a szökőkúthoz, ezért is igyekeztek méltó helyet keresni a káposztának, amely a Petőfi térről a dr. Holló Lajos és az Oskola utca találkozásánál lévő háromszög alakú parkba kerül. Az áthelyezés előtt a park is teljesen megújul. A jegyző azt is hozzátette: a felújított városközpontot négy új szökőkút is díszíti majd.

(Fotók: Fábián Adrienn)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA