Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 19. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Mi mindenre jó a só?

Mi mindenre jó a só?

Rendhagyó házi praktikák.

A só legalább annyira alap a háztartásban, mint a víz. Arról megoszlanak ugyan a vélemények, hogy mennyi só egészséges, de abban mindenki egyetért, hogy szükség van rá. Főleg ételízesítésre használjuk, pedig ennél jóval szélesebb is lehet a felhasználási köre.

A só a háztartásban

… a vasalótalp tisztításához: Azt hiszed, hogy örökre tönkrement a vasalód a talpára égetett szennyeződés miatt? Mielőtt lecserélnéd, tegyél egy próbát a következőképpen: sütőpapírra szórj elég vastagon sót, és ezt a felületet vasald át. A sókristályok a hő segítségével leradírozzák a talpat.

…az odakozmált edények megsegítésére: Fél bögre sót és két bögre vizet 10 percig forralni az edényben - ennyi a titok, hogy megúszd az órákon át tartó áztatást.

… a szagok ellen: Ételkészítés közben elkerülhetetlenül beleívódhatnak az alapanyagok illatai a kezünk bőrébe. Amennyiben nem szeretnél még órákig hal- vagy hagymaszagúan illatozni, akkor dörzsöld be sóval alaposan a kezeidet még a kézmosás előtt.

… a fröcsögő olaj kivédésére: Vannak olyan olajak, amik már az első sütés során veszettül pattognak, ha ilyet sikerült venned, arra is van megoldás! 1-2 csipet sót is tegyél bele a serpenyőbe a sütés során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA