Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Február 09. 14:36, kedd | PR

Milyen diákmunkát lehet találni vidéken?

Milyen diákmunkát lehet találni vidéken?

A COVID nem kedvez túlságosan a munkaerőpiacnak, de még ilyenkor is lehet diákmunkát találni egy kis keresgéléssel. Vidéken kicsit nehezebb a helyzet, így hoztunk néhány ötletet, hogyan találj diákmunkát vidéken.

Nem mindegy, hogy melyik városban élsz, ha a téliszünetben, vagy az órák mellett fennmaradó időben szeretnél pénzt keresni diákmunkával. Budapest területén már csak a város méretéből adódóan is könnyebb diákmunkát találni, de azért vidéken sem lehetetlen. Összeszedtük, hogyan fogj neki, ha vidéken keresnél munkát diákként.


Hogyan készülj rá?

A diákmunka nem jelenti azt, hogy ne néznének utána annak, ki vagy, mielőtt felvesznek dolgozni. Éppen ezért az első és legfontosabb dolgod, hogy átnézd a közösségi média megjelenéseidet, hogy ne legyen benne semmi olyan, ami megakaszthat egy potenciális interjúfolyamatot. Semmi gond a bulizással, de ha Facebook-ra vagy Instára posztolsz, gondolj arra is, hogy bizony ezek azok a csatornák, amiket bárki láthat, akár a jövőbeni munkaadód is.

A közösségi média jelenléted építése hosszútávú befektetés. Ennek csak egy része, hogy a privát szférára fókuszáló csatornákat helyrehozod. A másik része, hogy elkezded építeni a szakmai jelenlétedet a közösségi térben, aminek legjobb csatornája a Linked-in.

Ne aggódj, ha még nincs szakmai múltad, amit feltölthetnél. Kezdd el megjeleníteni a legfontosabb területeket, ahol a képzésed folyik, a TDK munkáidat, vagy bármit, ami releváns lehet. Ez azt mutatja a leendő munkaadódnak, hogy komolyan gondolod a szakmai munkát. Később majd kiegészítheted a diákmunkáiddal vagy önkéntes munkákkal a hátteredet, ami óriási előnyt fog számodra biztosítani a diploma után.

Hol találsz diákmunkát?

Jó kiinduló pont a vendéglátóiparban vagy kereskedelemben kezdeni, hiszen itt sok olyan, képzettséget nem kívánó munkalehetőség van, amit részmunkaidőben is végezhetsz. Ilyen jellegű munkák vidéken is bőven akadnak, sőt, a kiszállítások megnövekedett számával még bővültek is a lehetőségek. Árufeltöltést szinte bármilyen városban tudsz vállalni, és hasonlóképpen számos diákmunka lehetőség adódik a nagyobb városokban található gyorséttermi láncoknál.

A diákmunka esetében is megkapod a minimálbért, ám ha komolyabb munkát keresel, akkor sem kell csüggedned. Csinálj egy listát a városban található nagyobb vállalatokról és írj egy ütős motivációs levelet. Rengeteg olyan gyakornoki vagy irodai munka van, amit vagy be sem töltenek, vagy nem hirdetnek meg. Ezeket a fehér foltokat remekül fel tudod tárni az ilyen hideg hívásos jelentkezésekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 04. 08:10, kedd | PR

Pólók és pulóverek – alapvető tavaszi és nyári ruhadarabok férfiaknak

Minden évszaknak megvannak a maga alapvető ruhadarabjai. Kétségtelen, hogy a férfiak számára ezek a rövid és a hosszú ujjú pólók, amelyek nem csak nagyon stílusosak, de rendkívül sokoldalúak is.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.