Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Június 21. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: goodhousekeemping.com

Milyen gyakran kellene mosni hétköznapi dolgainkat?

Milyen gyakran kellene mosni hétköznapi dolgainkat?

Mindennap viseljük őket, de nem mossuk ki minden egyes használat után. Vagy éppen kimossuk, pedig nem kellene. Honnan tudjuk, hogy mikor szükséges és mikor nem kimosni például a melltartót, vagy a farmert?

Mindennap viseljük őket, de nem mossuk ki minden egyes használat után. Vagy éppen kimossuk, pedig nem kellene. Honnan tudjuk, hogy mikor szükséges és mikor nem kimosni például a melltartót, vagy a farmer nadrágot?

A mobiltelefon
Egy kutatás szerint nagyjából 150-szer érintjük meg a telefonunkat naponta. Itt írtunk arról, hogy hány fajta baktériumot találtak rajta. A szakemberek azt ajánlják, hogy mindennap töröljük át alkohollal, hogy fertőtlenítsük.

Az ágyneműt
Milliónyi elhalt hámsejt landol az ágyneműnkön nap mint nap, mellé még izzadunk is. Mindegyik vonzza a port és a poratkákat, akik szépen ellakmároznak ezekből a dolgokból. Igaz a poratkák ártalmatlanok, de allergiát azért okozhatnak, sőt asztmát is. Hogy ezt elkerüljük hetente ágyneműt kellene cserélni és minimum 60 fokon kimosni az ágyneműket.

A takaró és a párna
Ezek is magukba szívják az izzadtságot, az elhalt hámsejteket, így 3 havonta jó ha kismossuk őket.

Farmernadrág
A farmert elegendő minden 5. alkalom után kimosni, mert ha sűrűbben mossuk, akkor nagyon hamar kikopik a szín és elkopik az anyag. Mindenképpen kifordítva mossuk!

A melltartót
A melltartók bár nem lesznek koszosak, de a terület, ahol viseled őket sokszor megizzad. Egy alkalom után még rendben van, ha kiszellőzteted, de a második, maximum a harmadik viselés után inkább mosd ki. A melltartót elég kézzel kiöblíteni, így nem deformálódik el. Ha a mosógépben mosod, használj hozzá ruhazsákot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.