Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2021. Október 18. 19:47, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Minden korosztályt megigézett a miniatűrök világa

Minden korosztályt megigézett a miniatűrök világa

A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör ismét meglepte az október 16-17-én megrendezett látványmakettezés és kiállítás látogatóit.

Az érdeklődők idén hetedik alkalommal csodálhatták meg a szakkör dolgozóinak munkáit és figyelhették meg egy-egy darab elkészülésének fázisait a Móra Ferenc Művelődési Központ kamaratermében.

Több mint 40 makettező munkái sorakoztak az asztalokon, melyek a makettezés minden ágát képviselték. A tankok, repülők, helikopterek, hajók, autók mellett láthattunk különféle fantázia-figurákat, űrlényeket, indiánokat, lovas harcosokat, illetve a Szolnoki Hagyományőrző és Repüléstörténeti Baráti Körnek köszönhetően első és második világháborús, illetve az 56-os forradalom egyenruháiból és fegyvereiből álló kiállítás is várta az érdeklődőket.

Aki pedig elég bátorságot érzett magában, az ki is próbálhatta a helyszínen kézügyességét és nem utolsósorban türelmét, hiszen az asztaloknál ülő makettezők nagyon szívesen elmagyarázták és megmutatták miként is kell hozzálátni egy-egy darab elkészítéséhez.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.

2021. December 02. 09:53, csütörtök | Helyi

Informatika versenyen jártak a Batthyány Iskolások

November 23-án informatikai versenyre hívta az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

2021. December 01. 22:18, szerda | Helyi

Festménykiállítás a sportcsarnokban

A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Kulturális Programirodája és a Holló László Képzőművészeti Kör együttműködve MEGHÍV minden sportot és művészetet kedvelő félegyházi lakost „sportos” festménykiállítására.

2021. December 01. 17:20, szerda | Helyi

Novemberben is sikeresen szerepeltek a Koppányok