Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2015. Június 16. 15:10, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Mindenre képes lehet, aki állatot kínoz

Mindenre képes lehet, aki állatot kínoz

A pszichiáter azt mondja, ha nem kezelik az elfojtott indulatokat, az állatok után a családtagokkal, gyerekekkel, házastárssal fordulhat szembe a frusztrált ember.

Brutális módon kötöztek meg kutyákat Békésben - ez egyiket a lábainál, a másikat a szájánál. Néhány napja egy férfi Gyöngyösön vágta földhöz a palotapincsijét, az állat elpusztult. És ez csak néhány az utóbbi időszakban elkövetett állatkínzások közül. A pszichológus szerint a brutális tetteket elfojtott indulatok okozzák, amelyek akár a családtagok bántalmazásához is vezethetnek.

Lőrinciben nemrégiben egy macskát dobott valaki a vasúti váróterem kályhájába, Kompolton fiatalok kínoztak megy egy sündisznót a nyílt utcán, úgy, hogy tüskéit öngyújtóval gyújtották meg és forró műanyagot csepegtettek az állatra, Gyöngyösön pedig a barátnőjével kialakult vita során egy 42 éves férfi úgy vágta földhöz palotapincsijét, hogy a kutya nem sokkal később elpusztult. A gyöngyösi ügyészség állatkínzással és garázdasággal vádolta a férfit, aki végül egy év hat hónap, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést és a 360 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Az állatok után a családtagok jöhetnek

A pszichiáter azt mondja, ha nem kezelik az elfojtott indulatokat, az állatok után a családtagokkal, gyerekekkel, házastárssal fordulhat szembe a frusztrált ember, aki rendre a leggyengébben igyekszik levezetni feszültségét. Nagyon fontos figyelmeztető jel tehát, ha valaki az állatával szemben sem tudja kordában tartani az indulatait – figyelmeztetett Belső Nóra. Az agresszivitás mindig a társadalom minőségét is tükrözi, a megoldatlan probléma tehetetlenséghez, az pedig automatikusan agresszióhoz vezet – tette hozzá a szakember.

Az állatvédő szerint az állatvédelmi törvény gyenge, pedig csak a szigorú büntetésnek lenne visszatartó ereje. Amíg Magyarországon egy állat csak „tárgy”, addig földhöz csaphatják, kidobhatják az emeletről, kiéheztethetik, mert nincs semmiféle következmény – mondta Botka Tímea. Legutóbb egy egyéves, fajtatiszta német juhászt éheztetett valaki úgy, hogy amikor a szomszédok próbálták etetni az állatot, a „gazda” még meg is verte. A kutyát végül egy szemétkupacra kidobva találták meg úgy, hogy addigra már a teljes izomzatát feldolgozta. A „gazda” másfél év felfüggesztetett kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 19:07, vasárnap | Helyi

Egyházközségi majálisnak adott otthont a Parkerdő

Mint minden évben, idén is megrendezte majálisát az Ótemplom és a Szent István templom közössége május 11-én (szombaton).

2024. Május 12. 09:49, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 12. – Urunk mennybemenetele főünnep

2024. Május 12. 09:47, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 12. - URUNK MENNYBEMENETELE

2024. Május 10. 16:56, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.