Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 16. 13:50, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Mintegy százötven tonna élelmiszert foglalt le a NAV

Mintegy százötven tonna élelmiszert foglalt le a NAV

A mintegy félmilliárd forint értékű árut forgalmazó cég hamis adattartalmú bejelentéseket tett az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerben, hogy ne kelljen biztosítékot fizetnie.

Száz tonna étolajat és 48 tonna kristálycukrot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert egy élelmiszer-kereskedő cég úgy próbálta kijátszani az uniós áfaszabályokat, hogy hamis adatokkal rögzítette a szállítmányt – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

A mintegy félmilliárd forint értékű árut forgalmazó cég hamis adattartalmú bejelentéseket tett az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerben, hogy ne kelljen biztosítékot fizetnie. Például a ténylegesen szállított csirkemell helyett vágott virágot, vagy csak a valós mennyiség töredékét jelentette be.

A NAV munkatársai korábban felfigyeltek már a vagyonkezelő cégre, amely hatvanmilliós árukészletet hozott be az Európai Unióból, és az első negyedévben nem adott be bevallást, nem fizetett áfát. Ez 16 millió forint kárt jelentett az államnak – olvasható a közleményben.

A pénzügyőrök és végrehajtók már várták a kamionokat, amikor a szállítmányok megérkeztek. A jogsértések alapján várható húszmillió forintos bírság előzetes biztosítására azokat lefoglalták. Az akcióval egy időben 35 ezer eurót zároltak a vállalkozás számláiról – áll a NAV-közleményben.

(Fotó: illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.