Hírek
2015. Szeptember 12. 08:00, szombat |
Helyi
Forrás: Házipatika
Mit mikor együnk?
Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, vagy a felesleges kilóktól megszabadulni, nem árt, ha tudjuk, mit mikor fogyasszunk a legjobb hasznosulás érdekében.
Az egészséges táplálkozásnak és a diétáknak is fontos alapja, hogy az ételeket alaposan megválasszuk. Tájékozódni érdemes arról is, mit mikor érdemes elfogyasztani, hogy a szervezetünk a legjobb módon hasznosítani tudja, így segítve mindennapos tevékenységünket. Ha minderre odafigyelnünk, és szokást alakítunk ki belőle, a jövőben már minden rutinosan fog menni, és egyáltalán nem kell aggódnunk, hogy felesleges kilók szöknek fel ránk.
Gabonafélék
A gabonák kiváló szénhidrát- és energiaforrást biztosítanak, fogyasztásuk a reggeli órákban a leginkább javasolt, hisz ezzel egész napra megalapozzuk szervezetünk megfelelő működését. A különböző gabonakásák, és gabonapelyhek kiváló alternatívák lehetnek.
Csokoládé
A magas kakaótartalmú (legalább 70%-os) étcsokoládék kiváló antioxidáns-források, valamint magnéziumot is tartalmaznak, mely jót tesz idegrendszerünknek és izmainknak is. Így fogyasztása a reggeli órákban, illetve edzés után is javasolt, de persze csak mértékkel. Egy-két kockánál többet nem érdemes enni belőle.
Édességek
Ha már a csokoládéról szó esett, jó tisztában lenni azzal is, hogy az édességek fogyasztása nincs teljesen tiltólistára állítva. A kulcsszó itt is a mértékletesség, valamint a minőségi alapanyagokból készített finomságok fogyasztása. Hetente 2-3 alkalommal fogyasszunk édességet, és többnyire a délutáni órákban. A legjobb, ha zabból, teljes kiőrlésű lisztből, és természetes édesítőszerrel készített desszerteket fogyasztunk, a cukrászdákat látogassuk kicsit ritkábban.
Zöldségek, gyümölcsök
A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása bármilyen mértékű lehet egy napon belül. Mindenki érezni fogja saját szervezetén, hogy mennyit kíván. Zöldségek igyekezzünk minden étkezés során fogyasztani párolva vagy pirítva, valamint salátaként elfogyasztva. Rengeteg hasznos tápanyagot és vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak, és felfrissítik szervezetünket. A gyümölcsök kiváló alternatívát adnak édesség gyanánt is. Tízóraira és uzsonnára fogyasztva is remekül hasznosulnak.
Turmixok
A zöldségekből, gyümölcsökből készített turmixok frissítő és tápláló reggeli alternatívák lehetnek, de sportolás után is segítséget nyújtanak a fáradt izmoknak. A turmixokat dúsíthatjuk tejjel, őrölt magvakkal, csokoládéval is.
Húsok és tejtermékek
A vörös húsokat elsősorban délben érdemes fogyasztani, de a sovány húsokból vacsorára is készíthetünk ételeket. Ugyanez igaz a tejtermékekre is, bár vacsorára abból érdemes kisebb mennyiséget fogyasztani.
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 22. 11:00, péntek | Helyi
Összeütközött két gépkocsi Pálmonostora közelében
A tűzoltók a 4504-es úton áramtalanították a járműveket.
2024. November 21. 13:14, csütörtök | Helyi
Izzó kályhás hajtányozás
Idén is megrendezi a Kecskeméti Kisvasút & Hajtánypálya a téli programját Kecskemét KK kisvasúti állomáson.
2024. November 21. 11:54, csütörtök | Helyi
Adventi programok Kiskunfélegyházán
Szeretettel várják a szervezők a kedves érdeklődőket a félegyházi adventi programokra.
2024. November 21. 10:52, csütörtök | Helyi
Anyakönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.