Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 10. 12:36, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Móra mesebirodalma

Móra mesebirodalma

Ma (november 10-én) Vészits Andrea Móra Ferenc dédunokája által írt mesét tekinthették meg az érdeklődők a Móra Ferenc Művelődési Központban a délelőtt folyamán.

Délután még két előadáson 13:30 és 15:00 órakor vehetnek részt az érdeklődők, hogy megcsodálhassák a fantasztikus mesejátékot, melynek mondanivalója a felnőttek számára is tanulságos lehet. Panka, Meseország királyának a lánya eltéved a Kerek Betűrengetegben, és sehogy se tudja onnan kiolvasni magát. Ferkóra, a Vademberre vár a feladat, hogy megmentse, csakhogy Ferkó is hadilábon áll az olvasással és a betűkkel. Az Erdei Tudós álruháját felöltő Csalavér szerint a betűk a hibásak mindenért, ezért el kell őket pusztítani. Ferkó lelkesen hajlik is a ravaszdi szavára, de vajon hová jutunk, ha a tudást tesszük felelőssé a tudatlanságunkért, mások a saját gyengeségeinkért?!
Az előadás 5 éves kortól ajánlott és 500,-Ft belépődíjjal látogatható. Szeretettel várnak a délután folyamán is minden kedves érdeklődőt a program szervezői és természetesen a szegedi Kövér Béla Bábszínház gyermekszínházi társulata.

Ma (november 10-én) a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Baba-mama Klubja a havonta kétszer tartandó Betűbölcsijét ezúttal a Batthyány Iskolában tartotta.

A gyerekeknek és kismamáknak egyaránt kellemesen telt a délelőtt a zeneszerszámokat megszólaltató előadók körében. A játékos dalok, megzenésített mondókák a legtökéletesebb választás ahhoz, hogy megszerettessük gyermekünkkel már egészen pici korában a zenét. Hiszen a zene és a hangok ugyanúgy mindennapjaink része, akár az evés, vagy az alvás. Ahogy táplálkozási szokásainkra vagy a mindennapi rutin elvégzésére is figyelmet szentelünk, ugyanúgy érdemes a minket körülvevő hangokhoz, zenéhez is tudatosabban hozzáállnunk.

Ha a zene által nemcsak kikapcsolódni, hanem gyógyulni, épülni szeretnénk, akkor érdemes olyan zenét keresnünk, ami nem pusztán szórakoztat, hanem valóban képes önmagunk legbelsőbb világa felé fordítani minket. Az, hogy ez megtörténik-e, a zeneválasztáson túl nagyban múlik a hallgató hozzáállásán: hogy milyen lelkülettel és figyelemmel viseltetik a megszólaló zenével szemben.

Ha feladjuk passzív zenehallgatási szokásainkat, s hajlandóak vagyunk figyelmünket odaajándékozni a zenének, a megfigyelés, a megismerés által a zene legbensőbb üzenete képessé válik arra, hogy szívünkben szimfóniaként csendüljön fel. Ez természetesen aktivitást, belső erőfeszítést s a zene iránti tiszteletet és bizalmat kíván tőlünk, azonban minél többet rakunk bele a zenehallgatás folyamatába, annál többel képes a zene is megajándékozni minket. Mindezt pedig nem lehet elég korán kezdeni.

Mutassuk meg hát gyermekeinknek még egészen kicsiny korában, hogy a csodálatos hangok milyen tárgyak által születnek és ne hagyjuk veszendőbe a zene iránti ösztönös érdeklődésüket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.