Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 19. 14:45, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Móra-nap Kiskunfélegyházán

Móra-nap Kiskunfélegyházán

Móra Ferenc születésének 135. évfordulója alkalmából tart programot ma (július 19-én) „Kirepítő fészek – Móra-nap” címmel Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Emlékbizottság és a Kiskun Múzeum a Móra Ferenc Emlékh

A rendezvény vendége Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája és a szegedi Móra Ferenc Múzeum.

A rendezvény délelőtt a Móra Emlékházban kezdődött. A Móra Emlékbizottság tagjai az „Engem Félegyháza tett íróvá…” című összeállítással a 135 éve született Móra Ferencre emlékeztek. Műsorral közreműködött a Cantati Giovanni Kórus, vezényelt Kiss – Fekete Vilmos. A koszorúzást követően Dr. Medgyes Konstantin történész, a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársa „A Mi Móránk…” címmel tartott előadást, majd Rostás Mónika, a szegedi Móra Ferenc Múzeum kiállítás és programszervezője mutatta be a „Móra mesebirodalma” című kiállítást.
Délelőtt a Móra Emlékház udvarán kézműves foglalkozás, játékudvar, népi játékok várták a kicsiket és nagyokat „Gardrop – tuning” címmel a Natura Hungarica Alapítvány szervezésében. „Örökségünk” címmel pedig szabadtéri kiállítás nyílt a X. helyismereti vetélkedőben részt vett diákok által készített Örökség-tablókból.
A program a tíz éve felavatott Móra Ferenc szobornál folytatódott a Móra téren. Az emlékezés virágainak elhelyezése után a rendezvény résztvevői felkeresték Móra Ferenc gyermekkorának helyszíneit. A sétát Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója vezette.
A nap további programja:
15.00 óra: Kirepítő fészek – felfedező Móra-túra.
Családok és baráti csapatok játékos felfedezőtúrán vehetnek részt, megismerve a Móra – emlékhelyeket Kiskunfélegyházán. A Kiskun Múzeumból indulva négy helyszínt felkeresve, az állomáshelyeken érdekes feladatokat megoldva, eljuthatnak a csapatok Móra Ferenc szülőházáboz, ahol kenyérlángos várja a felfedezőket. Jelentkezés a Kiskun Múzeumban, indulás 15 órakor.
Tárlatbejáró: Az emlékház kiállítása egész nap tárlatvezetéssel tekinthető meg. Hangszerbemutató: (tekerőlant, körtemuzsika). Kenyérlángos kóstoló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: