Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Június 12. 07:53, csütörtök | Belföld
Forrás: Tudásfája

Mostantól nem titok, ki kémkedik utánad a Facebookon

Mostantól nem titok, ki kémkedik utánad a Facebookon

A hatalmas érdeklődés miatt terhelődött túl annak a hiánypótló alkalmazásnak a letöltő oldala, amely képes megmutatni, hogy kik és milyen gyakran nézegetik a Facebook-profilunkat.

Az oldal akadozva, de működik, irány vadászni!

A Kaspersky Lab reggel hozta nyilvánosságra azt a Facebook-alkalmazást, ami a számítógépre letöltve megmutatja nekünk, hogy mennyire vagyunk népszerűek a közösségi oldalon lévő barátaink között. A FriendOrFoe segítségével kideríthetjük, hogy kik is az igazi „rajongóink” és kik osztják meg a legtöbb bejegyzésünket. Az applikáció legfőbb célja, hogy rövid és egyszerű lépésekben hívja fel a figyelmet a közösségi oldalakon keresztül érkező fenyegetésekre.

Az első képernyő, amit látunk, ahogy a rendszer megpróbálja összegyűjteni az adatainkat.

Az app röviden és átláthatóan elemzi a felhasználó Facebook-aktivitását, de megtudhatjuk azt is, hogy pontosan mennyi videót és fényképet tettünk közzé az évek során. Az alkalmazás egyelőre nem érhető el magyarul, de a cég ígérete szerint hamarosan bővítik az eddigi listát. (Jelenleg angol, orosz, német, francia, olasz, spanyol, portugál, mexikói spanyol, arab és japán nyelven érhető el.)

A leállás után kis idő szükséges a normál működéshez, az oldal ugyan bejön, egyelőre azonban nem mutat adatokat.

„ … Nem meglepő, hogy a Facebook a legnépszerűbb célpontok között van az adathalászok listáján: 2014 első negyedévében az összes közösségi oldalt érintő adathalász támadások mintegy 79,5 százaléka a Facebook-felhasználókat célozta” – mondta Evgeny Chereshnev, a Kaspersky Lab Global Mobile részlegének üzletfejlesztési vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.