Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Július 06. 16:46, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Mozgalmas a forró nyár a Koppányoknál

Mozgalmas a forró nyár a Koppányoknál

2021. június 19-én Nagyhegyesen rendezte IV. megmérettetését a Nagyhegyesi Íjász Egyesület. A versenynek a település központjában lévő Kiserdő Szabadidőpark adott mesébe illő helyszínt.

Gyönyörűen kialakított árnyékos park, csodás rózsakerttel, filagóriával és sok paddal, asztalokkal szolgálta a vendégek kényelmét. Nagyon kedves fogadtatás és rugalmas verseny lebonyolítás jellemezte a versenyt az irigylésre méltó környezetben. A Koppányokat Dinnyés Gyula képviselte, és vadászreflex íjával a negyedik helyet szerezte meg.

2021. június 27-én a Szegedi- Szittya földre, Rabi Majorban versenyeztek a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület versenyzői. Az íjászversenyt a pozsonyi csata megemlékezésére, és egyben 2021-es MISZ-DAR Történelmi Versenysorozat 4. fordulójaként tartották a Szegedi Szittyák. A Szittyáknál megszokott nehéz pálya és rekkenő hőség fárasztotta a Koppányokat, ennek ellenére nagyon szép eredmények születtek.
Vadászreflex íjjal, Zoboki Csenge és Tamáskovics Gyula mindketten első helyezést értek el saját korosztályukban.
Modern pusztai íjjal, senior kategóriában Bicskeiné Csányi Mária 2., Kövecses Zsuzsanna 4. helyezett lett, Szólya Imre pedig a legnépesebb felnőtt férfi kategóriában az 5. helyen végzett.

A folyamatosan zajló versenyeken kívül, a Koppányok aktívan részt a város iskoláinak táboraiban is, a gyerekeknél nagy sikert aratva. Nagy öröm látni a kíváncsi arcokat, ahogyan érdeklődnek az íjászat iránt, illetve az Árpádkor hangulatát felidéző viseletek és fegyverek iránt. Továbbá folyamatos a felkészülés az egyesületben a nyári városi programokra is.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 12:49, hétfő | Helyi sport

Pünkösd havát is versenyzéssel kezdték a Koppányok

2024. május 4-én a Kecskeméti Íjászegyesület a Műkertvárosi Sportcentrumban rendezte meg az történelmi örömíjász versenyét, gyönyörű erdős, tavas, madár csicsergős környezetben.

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.