Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. December 29. 09:08, csütörtök | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Nagy sikere volt a tematikus Petőfi-túráknak

Nagy sikere volt a tematikus Petőfi-túráknak

A 9 különböző helyszínen összesen 320 fő vett részt.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának közreműködésével júniustól egészen decemberig 15 alkalommal eredhettek Petőfi nyomába a túrázás szerelmesei. A 9 különböző helyszínen összesen 320 fő vett részt.

Vadvirág túra, Lappantyúk éjszakája, Pásztorok nyomában - csak néhány példa a számos izgalmas program közül. A túrák helyszíneinek kiválasztásánál elsődleges szempont volt olyan területeket keresni, amelynek környékén egykor Petőfi Sándor is járt, járhatott. A költő verseit is segítségül hívták, hogy a korabeli táj értékeit összevethessék a táj jelenlegi állapotával. Így egyfajta értéktár készült a séták során. A szakvezetéses túrák térítésmentesek voltak.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy velünk járták be Petőfi kedvelt helyszíneit, a csodálatos és páratlan szépséggel rendelkező Bács-Kiskun megyében!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.