Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Július 27. 05:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Napsütéses, meleg idővel ér véget a július

Napsütéses, meleg idővel ér véget a július

Hétfőn keletebbre még lehetnek záporok, zivatarok, a hét további részében sok lesz a napsütés, sokfelé 30 foknál melegebbre kell számítani

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a Dunántúlon általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, és ott csak elvétve lehet futó zápor. A Dunától keletre azonban erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és nagyjából a Salgótarján-Szeged vonalban és attól keletre több helyen kialakulhat zápor, zivatar. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar idején lehet. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő.

Kedden sok napsütés várható, csapadéknak kicsi az esélye. A minimumhőmérséklet 13 és 19, a maximumhőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Szerdán több órára kisüt a nap. Helyenként fordulhat elő zápor, zivatar, nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten. Sokfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás, zivatar térségében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Csütörtökön is többórás napsütés várható. Főleg délen fordulhat elő zápor, zivatar. A Tiszántúlon megélénkül a szél, zivatar idején erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik fel a levegő.

Pénteken napos idő várható, főként az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Szombaton, augusztus elsején napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 10 és 18, a maximumhőmérséklet 24 és 30 fok között várható.

Vasárnap többórás napsütést követően délutántól északnyugat felől felhők érkezhetnek, ott egy-egy zápor sem kizárt. A szél sokfelé élénk, néhol időnként erős lesz. A leghidegebb órákban 10-18 fok lesz. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: időjárás, július, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.