Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 09. 11:22, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

NAV: 1,3 millió forintnyi bírságot kapott két román férfi túlsúlyos kisteherautók miatt

NAV: 1,3 millió forintnyi bírságot kapott két román férfi túlsúlyos kisteherautók miatt

A pénzügyőrök két román rendszámú, túlsúlyos kisteherautót állítottak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Cigándon, a sofőröket összesen 1,3 millió forint bírságra büntették - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A közlemény szerint Lengyelországból tartott Romániába az a két furgon, amelyek súlya a megengedett 3,5 tonna helyett több mint 10, illetve 13 tonna volt, azaz az egyik 7320 kilogramm, míg a másik több mint 9000 kilogramm túlsúllyal közlekedett.

A pénzügyőrök közigazgatási eljárást indítottak a két szabálytalankodóval szemben, akiknek 1,3 millió forint bírságot kell fizetniük.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a jogszabályok szigorítása értelmében szeptember 1-jétől akár több mint félmillió forintos bírságot is kiszabhatnak a hatóságok a túlsúlyos és túlméretes járművekre. A túlpakolt jármű a hirtelen fellépő fizikai hatások során kiszámíthatatlanul reagál, ezért nemcsak a sofőrt, hanem a közlekedésben részt vevőket is veszélyezteti - írták.

Fotó: NAV

Címkék: NAV, román furgon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk