Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Február 12. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Ne (csak) idd, takaríts is vele

Ne (csak) idd, takaríts is vele

Kóla a háztartásban.

Nem is hittük volna, hogy a moziban kortyolgatott barna, „bubis” üdítő, vagy az ebédhez megivott kólánk akár a rozsdát, a vérfoltot is képes eltávolítani. De duguláselhárítóként, vagy toalett tisztítóként is alkalmazható.

Mi lehet a kóla a háztartásban?

WC-tisztító
Ha marad az üveg alján egy kevés szénsavas ital, ne a mosogatóba, inkább a WC-kagylóba löttyintsd! Hagyd hatni nagyjából 30 percet, majd kefével dörgöld meg kicsit a felületet, aztán öblítsd le.

Folteltávolító
Ha vérfolt kerül a ruhádra, csak önts rá egy kis kólát, hagyd hatni körülbelül 10 percet és mosd ki a ruhadarabot a szokásos módon.

Rozsdaoldó
Ha rozsdafolttal találkozol a kerékpárodon, vagy bármilyen fémtárgyon, egy kis kóla ezen is segít. Tegyél egy kevés üdítőt a rozsdás területre, hagyd hatni egy kicsit, majd egy fogkefével, vagy egy összegyűrt alufóliadarabbal dörgöld meg kicsit. És a rozsda eltűnik! Azt fontos elmondani, hogy ez csupán kis felületen működik, nagy kiterjedésű rozsda eltávolításához más jellegű segítségre lesz szükségünk!

Duguláselhárító
A mosdókagyló, fürdőkád, zuhanyzó lefolyója megint eldugult, vagy csak megelőznél egy esetleges dugulást? Önts a lefolyóba egy kis kólát, hagyd hatni kicsit, majd forró vízzel öblítsd le!

Súrolószerként
Ha valamit mesteri módon sikerült odaégetned, és sehogy sem tudod eltávolítani az odaégett ételmaradékot a főzőedény aljáról, vesd be a kólát! Önts bele úgy 2 centiméternyi kólát, majd takaréklángon melegítsd az edényt fél órán keresztül. Ha ez megvan, hagyd kicsit hűlni, majd a hagyományos módon mosogasd el az edényt.

Fényezőként
Ha a krómos felületeket, tárgyakat kólával bedörgölöd, majd kifényesíted, biztosíthatod a hosszan tartó csillogást ezeknek az edényeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.