Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2013. December 05. 17:54, csütörtök | Helyi
Forrás: - szerk -

Ne légy Jeti!

Ne légy Jeti!

Az ökológiai lábnyomot csökkentik a kistérség óvodásai

A természetvédelemmel, a testmozgással és az egészséges életmód jelentőségével ismerkedhettek meg Kiskunfélegyháza és a kistérség óvodásai. A „Ne légy Jeti!” címet viselő pályázat keretében különféle témák köré csoportosuló programokat szerveztek a gyerekeknek, melyek az utóbbi néhány héten valósultak meg.

A „Ne légy Jeti!” című projektre a Kistérségi Többcélú Önkormányzati Társulás nyújtott be korábban pályázatot, mely idén nyáron pozitív elbírálásban részesült. A társulás viszont időközben megszűnt, így a kiskunfélegyházi önkormányzat vállalta, hogy átveszi a projekttel kapcsolatos feladatokat. Így a pályázat keretében Félegyháza és a kistérség 33 intézményében szervezhetnek különböző témaheteket, témanapokat. Ez érinti az óvodákat, valamint az általános és a középiskolás diákokat is egyaránt. Az óvodások már megismerkedhettek többek között a természetvédelemmel, a sportolás és az egészséges életmód fontosságával.

A tiszaalpári Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvodában a természetvédelemmel kapcsolatos programokat szerveztek a gyerekeknek. Az óvoda aulájában egy madárkiállítás nyílt, így a madarak világához kerülhettek közelebb az apróságok. Az intézmény vezetősége fontosnak tartja a madárvédelemmel kapcsolatos feladatokat is megismertetni a gyerekekkel, így több odút is kihelyeztek az óvoda udvarán. A csoportok a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság „Fehértavi Darvadozások” című rajzpályázatán is részt vettek, melyen az óvodások kategóriájában Kis Maja ért el első helyezést.

A tiszaalpári intézmény mellett a félegyházi Bankfalui, Platán és Móra utcai óvodákban is megvalósultak már a témahetek. Itt a gyerekek elsősorban az egészséges életmóddal és a rendszeres mozgás jelentőségével ismerkedhettek meg. Játékos foglalkozásokon kerültek közelebb például a Sport Poha-Rak elnevezésű készségfejlesztő játékhoz és a néptánc alapjaiba is betekintést nyerhettek. Az intézmények nagy hangsúlyt fektetnek a mindennapokban is az egészséges életmódra való nevelésre. Minden héten tartanak gyümölcsnapot és rendszeresen mozognak is gyerekek. A pályázat segítségével viszont még több foglalkozást tudtak szervezni az intézmények az óvodásoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 20:34, szombat | Helyi

Két autó ütközött az 5-ös főúton

A tűzoltók Városföld térségében, a Kiskunfélegyháza felé vezető szakaszon végzik a mentést.

2022. Szeptember 24. 08:45, szombat | Helyi

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 23. 11:32, péntek | Helyi

Gólyaavatót tartottak a Mezgében

Mint ahogy minden évben, idén is át kellett esniük a „tűzkeresztségen” a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium elsős diákjainak.

2022. Szeptember 22. 16:51, csütörtök | Helyi

Felborult egy teherautó az M5-ös autópályán

A baleset Kiskunfélegyháza térségében történt.