Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. November 12. 10:11, szerda | Helyi
Forrás: Police.hu

Négy bűncselekmény miatt kell felelnie a félegyházi férfinak

Négy bűncselekmény miatt kell felelnie a félegyházi férfinak

Vádemelést javasol a rendőrség azzal a kiskunfélegyházi férfival szemben, aki a gyermeke előtt egy karddal követelte vissza kölcsönadott pénzét, majd megrongált egy autót.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott önbíráskodás bűntett kísérlet, kiskorú veszélyeztetése bűntett, rongálás és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Tibor 43 éves helyi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014. március 25-én 16 óra 45 perckor, gépjárművel - amelyben helyet foglalt 14 éves lánya is - megjelent egy kiskunfélegyházi ismerőse otthona előtt. Miután a 49 éves férfi a hangos dudálásra kijött a lakásból, a gyanúsított megfenyegette, hogy megöli őt, ha nem adja vissza a kölcsönadott pénzét. Ezt követően a terhelt kiszállt a gépkocsiból, majd egy karddal megsebesítette a sértett kezét, aki bemenekült az udvarba. B. Tibor adósa után indult, de a bezárt kapu miatt nem járt sikerrel. A gyanúsított ekkor egy közelben parkoló autó ablakát és szélvédőjét a karddal kitörte, mivel azt feltételezte, hogy a gépjármű ismerőse tulajdona.

A kiskunfélegyházi rendőrök azonnal a feltételezett elkövető keresésére indultak. A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeképpen megtalálták a terhelt személygépkocsiját, amelynek átvizsgálása közben előkerült a kard és egy tőr is, amelyeket lefoglaltak a nyomozók.

Mivel a keresett férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért a rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben. B. Tibort 2014. június 24-én délelőtt, Salgótarjánban fogták el a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A kiskunfélegyházi rendőrök gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették a férfit és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

A rendőrség a nyomozást 2014. november 11-én befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.