Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. December 12. 08:37, hétfő | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Négy év után újra Republic Kiskunfélegyházán!

Négy év után újra Republic Kiskunfélegyházán!

A Republic 2012 őszén járt nálunk utoljára.

A Rocktárban tartott, rendkívül nagy sikerű, teltházas koncert óta eltelt időről és a közelgő kiskunfélegyházi visszatérésről kérdeztük Boros Csabát, a zenekar énekes-basszusgitárosát.

„A Republic egy hatalmas tragédia után újjáépülő zenekar. Az elmúlt éveket kemény munkával töltöttük, hiszen a működésünk negyed évszázada alatt minket megszerető közönséget nem hagyhatjuk cserben. A visszaigazolás pedig nem váratott sokat magára, idén már közel 60 koncerten vagyunk túl. Főleg fesztiválokon léptünk fel, de jelentős az erdélyi és felvidéki koncertjeink száma is. Az ottani közönség kitüntetett szeretettel fogad minket, az új dalainkat ugyanúgy éneklik, mint a régieket. Természetesen az itthoni közönségünk is újult erővel támogatja a zenekart, a tavalyi 25 éves jubileumi koncertünkön 13 ezres tömeg várt minket a Budapest Parkban. A koncertre már hetekkel előtte elfogyott minden jegy. Hatalmas dolog volt ez nekünk, készítettünk is belőle egy remek koncertlemezt, ami pár hete már kapható. Jövő májusban pedig új stúdió albummal jelentkezünk.”

Mit vártok a kiskunfélegyházi visszatérő koncertetektől december 17-én?

„Nem vagyunk egy klubozó zenekar, de a Rocktárba szívesen eljövünk. Szeretjük, mert jó atmoszférája van. A kiskunfélegyházi koncert számunkra is különleges, nem ehhez vagyunk szokva: kis hely, kis színpad, sűrű közönség, közvetlenebb kapcsolat, ami sajátos hangulatot kölcsönöz majd az estének. A koncert után a helyszínen közönségtalálkozót tartunk, mint ahogy ez a klubokban szokás.”

Mit várhat a helyi közönség tőletek?

„Szombat este legalább két órás koncertre számíthat Kiskunfélegyháza, mert van annyi mondanivalónk már a világról. Végigjátsszuk a korszakalkotó dalainkat és az újakból is adunk ízelítőt két szám erejéig. Mindenkit sok szeretettel várunk, találkozunk december 17-én szombaton a Rocktárban!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.