Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 03. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem foglalkozást választottak, hanem hivatást

Nem foglalkozást választottak, hanem hivatást

A hazánk megújításáért végzett munkában számítok önökre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén a frissen végzetteknek a Budai Várban szombaton.

 

Megnyugtató érzés az egész ország számára azt látni, hogy vannak ma Magyarországon szép számmal olyan fiatalok, akik készen állnak arra, hogy akár életük kockáztatásával is megfékezzék az áradó vizeket, az elszabadult tüzet és azokat a polgártársainkat, akik munka helyett mások tulajdonából akarnak megélni - kezdte beszédét a miniszterelnök. Minden évben fiatalok százával vállalkoznak arra, hogy megvédjék a magyar emberek életét. Nagy az elvárás és nagy a felelősség is - húzta alá Orbán Viktor.

A rendvédelmi képzés megújul, létrehozzuk a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet - jelentette ki. Itt csak a legjobbak, a legtisztább fejűek, és a hivatásukért legtöbbet tenni kész emberek tanulhatnak és taníthatnak - fogalmazott a miniszterelnök.

A most végzettek családjaihoz szólva a miniszterelnök elmondta: gyermekük, testvérük, párjuk nem foglalkozást választott, hanem hivatást. Ennek a hivatásnak súlyos követelményei vannak, aminek csak akkor tudnak megfelelni, ha megfelelő családi háttér áll mögöttük - számolt be a kormany.hu.

A miniszterelnök kifejtette: a világ átalakul, rendíthetetlennek tűnő országok és gazdaságok jutnak egy-két év alatt koldusbotra, és vállnak képtelenné arra, hogy polgáraik számára biztos és biztató jövőt jelentsenek. Korábban a látókörünkből is kimaradt nemzetek emelkednek fel. Magyarország is közel került az összeomláshoz. A lovakat az utolsó pillanatban rántottuk vissza a szakadék széléről - nyomatékosította Orbán Viktor. Még egyszer nem fogjuk hagyni, hogy bárki kockára tegye szüleink munkájának gyümölcsét, a mi saját lehetőségeinket és a gyermekink jövőjét - húzta alá.

Ha azt akarjuk, hogy hazánknak legyen jövője, akkor mindannyiunknak világszínvonalú teljesítményt kell nyújtani - hangoztatta Orbán Viktor. Az előttünk álló évek során meg fogjuk adni az önök számára a világszínvonalú munkához szükséges feltételeket. A képzést megkapták, lesz munkahelyük, lesz tisztességes, kiszámítható, jólétet biztosító és emelkedő fizetésük, valamint előmenetelük - mutatott rá.

Különleges életút áll önök előtt, hivatásuk a biztos tudás mellett fegyelmet, határozottságot, bátorságot, odaadást, sőt alázatot követel. Csak kevesen rendelkeznek ezekkel az erényekkel, mi ezért tiszteljük önöket, és nagy reményt fűzünk az életútjukhoz - zárta beszédét a miniszterelnök.

Orientpress Hírügynökség
 

Címkék: tisztavatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt