Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Április 29. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: OrientPress

Nem luxus a hajózás

Nem luxus a hajózás

Beruházás indul a vitorlás turizmus fejlesztésére 13 Balaton parti és 5 parton kívüli helyszínen.

Spányi Gábor, a Mahart ügyvezetője és Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára minderről a Kossuth Rádióban beszélt.

Gyakorlatilag a teljes hajó flottát felújították, így most már az európai normáknak megfelelő az utazó közönség kiszolgálása – kezdte a Mahart ügyvezetője. A hajók mind wifi-vel, televízióval és légkondicionálóval ellátottak, hosszabb útra is kényelmet nyújtanak az utasoknak – tette hozzá.

Drasztikusan növekszik a vitorlázni vágyók száma, felmérések szerint évente több mint háromezer új fiatal száll vízre és mintegy harmincezer rendszeres vitorlázó van a Balatonon – ismertette a Vitorlás Szövetség főtitkára. Hozzátette: a kikötők minősége és száma kulcskérdés, így az elmúlt évben 20 százalékkal lett több kikötő a Balaton partjain és 174 darab új vitorlás is várja az érdeklődőket.

Az árak az elmúlt 5-6 évben nem változtak jelentősen, még mindig ahhoz próbálják igazítani őket, amit a magyar utazóközönség is elbír – mondta Spányi Gábor. Kiemelte: nem áremeléssel kívánják a beruházásokat kompenzálni, hanem a szolgáltatás javuló minősége által bíznak abban, hogy többen döntenek majd annak igénybevétele mellett.

A Mahart ügyvezetője elmondta: a Dunakanyar hajózási fejlesztése kiemelt terület, visegrádi régióközpontot alakítottak ki és teljesen megújult a dömösi hajóállomás, valamint 2018 tavaszáig a zebegényi hajóállomást is ismét üzembe kívánják helyezni. Célként emelte ki, hogy minél többen tudják elérni ezeket a településeket hajóval is. Példaként említette, Szentendre három hajóval érhető el naponta és ezen az ágon, látva a Kis-Duna szépségeit tudnak eljutni Visegrádra és Esztergomba is a hazai és külföldi turisták.

A hajójegy számtalan kedvezményt biztosít az utazóknak, a gasztronómiától kezdve a múzeumbelépőkig – emlékeztetett a Mahart ügyvezetője. Kihangsúlyozta: a jegyáraknál fontos szempont volt, hogy a nyugdíjasok és az osztálykiránduláson résztvevő diákok is megengedhessék maguknak a hajózás élményét, így ezeknek a célcsoportoknak további kedvezményeket biztosítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.