Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. November 17. 18:10, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Nem mindegy, hogy mit, mennyit és mikor eszel!

Nem mindegy, hogy mit, mennyit és mikor eszel!

Az Oltalom Alapítvány két munkatársa Gyuger Róbert és Gyarmatiné Erika látogatott el ma (november 17-én) a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba, hogy megismertesse a helyes táplálkozással az érdeklődőket.

Az Oltalom Alapítvány országos érdekeltségű alapítvány, 1991-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a Bibliát és az azon alapuló életmódkultúrát népszerűsítse, terjessze. Közhasznú alapítvány, mivel a betegség-megelőzés és gyógyítás bibliai tanításait és módszereit képviseli, illetve a gyakorlatban is megmutatja.

Az alapítvány októberben már járt városunkban az Országos Könyvtári Napok Rendezvényeinek keretei között ételbemutatóval egybekötött előadást. A nagy sikerre való tekintettel ismét lehetőség nyílt arra, hogy az érdeklődők jobban megismerkedjenek a helyes táplálkozás alapjaival, illetve egy kicsit belemélyedve ebbe, az ízletes és egészséges szendvicskrémek világa is feltárult az est folyamán.

Már az előadás címe „Biblia a helyes táplálkozásról” is előrevetítette azt a tényt, hogy a táplálkozásra úgy kell tekintenünk, mint szükséges, létfontosságú dologra, amely megadja szervezetünknek a kellő vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat, hogy szellemünk is jól érezze magát lelkünk templomában. Nem csak az a lényeg, hogy mit fogyasztunk, hanem az is, hogy mennyit és mikor. Hiszen ha már főzésre, étel készítésre vállalkozunk, akkor azt miért ne tegyük úgy, hogy az valóban egészséges és tápláló legyen és fogyasszuk el akkor, amikor az valóban a legjobb hatását fejti ki.

Gyuger Róbert előadásában a Biblia tanításából kiindulva közelítette meg az alapanyagok felhasználásának lehetőségeit a táplálkozásban. Régmúlt időkre visszatekintő táplálkozási szokásainkat vette alapul, miszerint húst csak ritkán fogyasztottak őseink, jobbára a zöldség-gyümölcs és a magas rosttartalmú kenyér tette ki táplálékuk túlnyomó részét. Az előadó kihangsúlyozta azt is, hogy a napi háromszori étkezés a legmegfelelőbb egészségünk fenntartása érdekében, de még ennél is jobb, ha csak kétszer étkezünk. Vacsorára alig, vagy leginkább semmit ne fogyasszunk, hogy éjszaka a szervezetünk számára valóban pihenjen és ne az emésztéssel bajlódjon. Az elfogyasztott étel mennyiségileg sem szabad, hogy megterhelje szervezetünket a nap folyamán. Próbáljunk tápláló, egészséges ételeket fogyasztani és adjuk meg a módját is az étkezéseknek.

A szervezetünkre pozitív hatással lévő ételek minőségének és mennyiségének megtárgyalása után az előadó rátért a különféle alapanyagok részletezésére, melyekből remek szendvics feltétek készülhetnek. A sütőtök, sárgaborsó, szezámmag, napraforgómag stb. mind-mind megjelent a szendvicskrémek összetevőjeként, amelyeket az előadás során meg is lehetett kóstolni, ezáltal még közelebb kerülhettek ezek az egészséges ételek a rendezvényen megjelentek számára.

Az ételkóstolással egybekötött előadás ismét sikerrel zárult. A jelenlévők minden bizonnyal tapasztalatokban gazdagodva és érdekes információk birtokában hagyták el a termet a rendezvény végén. Ki-ki ízlésének megfelelő könyvet és CD-t is vásárolhatott az Alapítvány által felállított asztalokról, melyek között nem csak a témával kapcsolatosak, hanem más érdekes tartalommal bíróak is voltak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.