Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2023. Március 29. 08:18, szerda | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Neves matekversenynek adott otthont a Batthyány iskola

Neves matekversenynek adott otthont a Batthyány iskola

A "Kecske kupa" nevet viselő matematika csapatverseny kétfordulós, melyben a Batthyány Lajos Általános Iskola versenyhelyszínként szerepelt.

A félegyháziakon kívül Makóról voltak még csapatok, megtisztelő, hogy ők évek óta a Batthyány iskolát választják helyszínként.

Március 24-én 33x4 fős csapat versenyzett. Sok gyerek, sok munka, ezáltal nagy összefogás szükséges az ilyen megmérettetés zökkenőmentes lebonyolításához.

A Batthyányból a 6. a osztály Halacskák csapata meghívást kapott az országos döntőbe, ami májusban lesz Kecskeméten. Csapattagok: Csőke Csenge, Fenyvesi Zsófia, Huszka Laura Éva, Rigó Klára. Felkészítő: Rádiné Petróczi Mária Márta tanárnő.

Köszönet az iskola pedagógusainak, tanulóinak és volt diákjainak, akik segítették a lebonyolítást. Külön köszönet a Félegyházi Termál Parkfürdő, Petőfi Mozi, Integrál Áfész Kossuth ABC, Kozák Italdiszkont és a Fábián Cukrászda támogatásáért.

Forrás: batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 07:08, szombat | Helyi

Kiemelt figyelmet fordít az útmenti növényzet kaszálására a Magyar Közút

Idén kiemelt figyelmet fordít az útmenti növényzet kaszálására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - közölték pénteken az MTI-vel, rámutatva: ennek nemcsak esztétikai, hanem közlekedésbiztonsági szerepe is van.

2023. Június 02. 19:26, péntek | Helyi

A fizikailag szétzilált magyarság lelki összeforrását ünnepeljük

A magyar történelem egyik sorsdöntő tragédiájáról emlékeztek meg városunkban június 2-án az Ótemplomban.

2023. Június 02. 19:25, péntek | Helyi

Örömteli és gazdag életút áll a 95 éves Erzsike néni mögött

Június 1-jén ünnepelte 95. születésnapját özv. Bogácsi Mihályné szül.: Hevér Erzsébet. E kivételes alkalomból városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester kereste Őt fel otthonában.

2023. Június 02. 18:50, péntek | Helyi

Ereklyés zászlófelvonással kezdődött a trianoni békediktátumról való megemlékezés

A magyar történelem egyik legtragikusabb eseményéről, a trianoni békediktátum 103. évfordulójáról emlékeztek meg június 2-án reggel a félegyházi ereklyés országzászlónál.