Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 06. 07:10, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Női kézilabda BL - Ambros Martín: mindent megtettünk, mindent beleadtunk

Női kézilabda BL - Ambros Martín: mindent megtettünk, mindent beleadtunk

Ambros Martín vezetőedző szerint csapata, a Győri Audi ETO KC mindent megtett a norvég Vipers Kristiansand ellen 33-31-re elveszített mérkőzésen a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi budapesti döntőjében.

"Mindent megtettünk, mindent beleadtunk, de ezúttal nem volt elég, mert ellenfelünk kiválóan játszott és a kulcspillanatokban sajnos rendre jobban teljesített" - nyilatkozta a spanyol mester. Hozzátette, nem tudták megfelelően olvasni a helyzeteket, hihetetlenül keveset hibáztak a norvégok, remekül alkalmazták a létszámfölényes támadójátékot is.
"Csalódott vagyok, de nem a csapatom, hanem a fantasztikus szurkolóink miatt, nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk a BL-trófeával megörvendeztetni őket" - mondta Martín.
A magyar bajnoki címvédő a 17. percben 10-9-nél vezetett utoljára a meccsen.
Az öt lövésből négy gólt szerzett Lukács Viktória úgy nyilatkozott, talán nem voltak olyan agresszívak, mint kellett volna, ezáltal a kapusaiknak sokkal nehezebb dolguk volt.
"Ma a Vipers tényleg jobb volt, jobban játszott nálunk. Mindenre fel voltunk készülve, ezúttal a pillanatnyi forma döntött. Mindenki nagyon akart és odatette magát, muszáj volt mindent megpróbálnunk, hogy megtaláljuk, mi működik ellenük" - magyarázta a jobbszélső.
Hozzáfűzte, a meccs elején nagyon gyorsan játszottak, ezt próbálták folytatni, de utána egy kicsit visszavettek, lelassítottak. Meglátása szerint a gyors támadások nagyon hiányoztak nekik a második félidőben, mert abban az ETO a legjobb a világon.
"Tudatosan lassították a játékunkat, ezért hiányoztak a gyors indítások. Nagyon nehéz volt futni az eredmény után, rossz volt azt látni az eredményjelzőn, hogy mindig egy lépéssel előttünk vannak" - mondta Lukács.
A Vipers magyar védekező-specialistája, a 191-szeres válogatott Tomori Zsuzsanna szerint úgy valósították meg a döntő hétvégét, ahogyan tervezték.
"Folyamatosan küzdöttünk, az első félidő elejét nagyon elrontottuk, de vissza tudtunk jönni a meccsbe. A második játékrész elején pedig, amikor a Győr megint nyomást helyezett ránk, ismét mi tudtunk olyan taktikai lépést húzni, amivel nem tudtak mit kezdeni" - értékelt a 34 éves Tomori.
Kiemelte, különösen boldoggá tette, hogy elöl és hátul is tudott segíteni, ráadásul két gólt is szerzett.
"Végig azt éreztem, hogy nem rajtunk van a nyomás, tudtunk nyugodtan játszani a két-háromgólos előny fényében. Amit pedig a végén Katrine Lunde művelt, az csodálatos volt" - fűzte hozzá. A 42 éves norvég kapus 12 védéssel zárta a finálét.
Elárulta, a norvég bajnokság utolsó két-három hetében gyakorolták a hét a hat elleni játékot, aminek hatására a Győr nyitott védekezésről visszaállt hatosfalra.
"Büszke vagyok a csapatra, hogy tíz-hétnél nem omlottunk össze, hanem visszajöttünk a meccsbe."
Az MTI kérdésére úgy fogalmazott, az, hogy támadásban pályán volt a második félidő derekától, tervezett volt, hiszen így csak a kapust kellett cserélniük.
"Így számítottam rá, hiszen gyakoroltuk, az pedig, hogy jól sült el, még inkább boldogsággal tölt el."
Annak kapcsán, hogy a Győr színeiben nyert három BL-aranyhoz képest a mostani diadal miben más, azt mondta, annyiban különbözik, hogy ezúttal nem hazai, hanem külföldi csapattal nyerte egy nagyon jó év után.
A győriek svéd beállója, Linn Blohm - aki mind az öt lövését gólra váltotta - úgy értékelt, támadásban többet hibáztak, ráadásul túlságosan sok gólt kaptak, nem tudták megfékezni ellenfelüket, amelyben Katrine Lunde ismét fantasztikusan védett.
A korábbi győri jobbszélső, Jana Knedlíková elmondta, rendkívül érzelmes meccs volt számára a finálé, mert még mindig nem könnyű neki az ETO ellen játszania, de nagyon boldog a siker miatt. Hozzátette, elsősorban csapatként nyújtottak kiváló teljesítményt.
Az MVM Dome-ban rendezett négyes döntő legjobb játékosának a Viperst erősítő cseh Markéta Jerábkovát választották, a volt érdi balátlövő a francia Metz elleni elődöntőben 12, a fináléban hét gólt lőtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.