Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 24. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Növelnék Hévíz vonzerejét

Növelnék Hévíz vonzerejét

Szabadtéri színpaddal és játszótérrel egészült ki Hévízen a római kori romkert, amelynek környezetében térkőburkolatot építettek, és gondozott zöldfelületet alakítottak ki.

A pénteken átadott területen korábban letaposott földön és néhol szórt kavicson járhattak a látogatók. A Nyugat-dunántúli operatív programból, a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelését szolgáló pályázati keretből 58 millió forintot nyert a fürdőváros önkormányzata a közel 70 millió forintos beruházás támogatásaként – tájékoztatott a városháza.

Az Attila utca végén található területen ma már térkővel burkolt, akadálymentesített sétány veszi körbe a római kori villa romjait, egy újonnan kialakított tér közepén pedig Orr Lajos köztéri szobrát állították ki. A pályázati forrás jóvoltából játszóteret és szabadtéri színpadot építettek, továbbá mozgáskorlátozottak számára is alkalmas illemhelyet alakítottak ki. Tájékoztató táblákat helyeztek el, amelyeket napkollektorok segítségével termelt árammal világítanak meg.

A romkert rehabilitációjával a település vonzerejét kívánják növelni, miután a színpad építése új funkcióval gazdagította a területet. A korábban méltatlan állapotú romkert most már arra is alkalmas, hogy kifejezetten erre a helyszínre szervezett rendezvények révén látogatókkal töltsék meg a környéket.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.