Városlista
2023. március 30, csütörtök - Zalán

Hírek

2023. Február 21. 09:43, kedd | PR
Forrás: (x)

Növények az otthonodban – életet adnak a helyiségeknek!

Növények az otthonodban – életet adnak a helyiségeknek!

Ha már nagyon szépen berendezted a lakásodat, de körbepillantva még mindig úgy érzed, hogy hiányzik valami, alighanem a növények hiányát érzékeled, még ha nem is tudatosan.

A zöld növények ugyanis elképesztő módon fel tudják dobni a tereket, bármelyik szobába pillanatokon belül életet lehelnek. Ha eddig nem tartottál szobanövényeket, akkor itt az ideje hogy elkezdd; teljesen más lesz az otthonod tőlük!

Mit válassz kezdő növényesként?

Ha eddig nem voltál túl nagy barátja a növényeknek, érdemes olyan fajtákkal kezdeni, amiknek nincsenek nagy igényeik, és könnyű őket életben tartani. Ilyen lehet például az agglegénypálma, a yucca vagy a sokak által kedvelt monstera deliciosa. Nagy, zöld, látványos növények, amiket gyakorlatilag lehetetlen kinyírni, ezért ideálisak kezdők számára.

Ha szeretnéd a növényeidet esztétikusan elhelyezni, akkor virágtartó állvány is kelleni fog a lakásodba. Ez sokkal szebb és rendszerezettebb látványt eredményez, mintha csak új letennéd a földre a cserepeket, vagy éppen fel, a komód tetejére. A virágtartó állványok lehetővé teszik azt is, hogy több növényt helyezz el egy kisebb területen, így nagyon praktikusak azok számára, akik kifejezetten előszeretettel gyűjtenek növényeket, és jó sok található meg az otthonukban.

Esztétikai szempontból a virágcserepek, kaspók is nagyon sokat számítanak. Gyönyörű színekben, mintázattal érhetők el, és persze különböző alapanyagokból készülhetnek. A műanyag kaspók olcsók, de látványosak, ráadásul nem igazán sérülékenyek. A kerámiából készült változatok is nagyon népszerűek ugyanakkor - bár kicsit drágábbak, nagyon szép, minőségi darabok kaphatók, és mindenki találhat az ízlésének megfelelőt.

Növényeket kintre is!

A különböző virágtartók egyébként maguk is dekorációs értékkel bírnak, nem véletlen, hogy eltérő stílusúak közül válogathatsz. Válassz olyat, ami alapvetően illik a lakás többi részéhez, jól passzol a környezetébe, így egészen biztosan jól fog mutatni. Akár a korlátra is rögzíthetők, de magasított virágládákat is találhatsz, amikben gyorsan bokrosodó, egynyári növények mutatnak a legjobban.

A látványos, magasított kaspók tökéletesen kiemelik bizonyos nagyobb, zöldlevelű növények szépségét, és azt az illúziót keltik, hogy maga a növény nagyobb, így könnyebben felhívhatod rá a figyelmet.

Bárhová helyezed is a növényeidet, biztos lehetsz benne, hogy a környezetüket meg fogják tölteni élettel. A megfelelő virágtartókkal pedig teljessé teheted az esztétikai élményt.

A fotó forrása: Alice Rodnova / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 22. 16:09, szerda | PR

Vízügyi igazgatóságot őriznek

Közbeszerzési eljárás keretében újra a Jánosik és Társai Kft. nyerte el az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Miskolci Szakaszmérnökség telephelyének vagyonvédelmi feladatainak ellátását.

2023. Február 10. 09:33, péntek | PR

Hogyan zajlik manapság egy állásinterjú?

Amikor behívnak minket egy állásinterjúra, akkor a legtöbben a klasszikus formát várják, tehát bemennek személyesen, elbeszélgetnek, majd elköszönnek azzal, hogy majd értesítik a döntésről.

2023. Február 03. 16:58, péntek | PR

K&H: kilőtt a kakaós csiga és a hamburger ára

21 százalékos éves árváltozást mutat a gyerekinflációs kosár

2023. Január 31. 15:55, kedd | PR

Új év, új kezdet, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a munkahely váltás előtt!

Sokan kötik valamilyen dátumhoz, születésnaphoz vagy egy új esztendő kezdetéhez az életüket tudatosan érintő változásokat.