Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 22. 14:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Nyári gyerekek a Balaton parton

Nyári gyerekek a Balaton parton

A Batthyány Lajos Általános Iskola mintegy száztíz fővel táborozott Zánkán, a magyar tenger partján.

A táborozókat gazdag programok várták, a kísérő pedagógusok gondoskodtak arról, hogy az idén se unatkozzanak a gyerekek.

Az Erzsébet Táborok célja, hogy minél több gyermek számára biztosítson önfeledt, ugyanakkor tartalmas nyaralást és kikapcsolódást. A vasárnaptól péntekig tartó tábor a Balaton északi partján, Zánkán hamisítatlan táboros élményeket nyújt mindenkinek. A felújított Zánkai Erzsébet-táborban egy percre sem unatkoztak a gyerekek.

A tábori megnyitó és zászlófelvonás utáni másnap a Szigligeti várba látogattunk el, majd ezután a Tapolcai-tó partján sétáltunk. Este a Fövenyes Kertmoziban szórakoztuk el az estét.

A harmadik napon a Folly Arborétum hűs fái alatt gyönyörködtünk a balatoni panorámában, ahonnan a Badacsony tömbje csábítóan kacsintott felénk. Délután Balatonfüredre utaztunk. Az egyik csoport a gokartok kormányait tekerte vidáman, míg a többiek elektromos rollerrel ügyeskedtek egyensúlyozni.

Szerdán a Tihanyi-félsziget volt a cél. Ott városnéző kisvonattal utaztunk a Tihanyi Levendula Manufaktúrába. A ház célja, megismertetni, megosztani Tihany színeit, illatát és hagyományait a világgal. A színes előadás, kalauzolás alkalmával megismerhettük a tihanyi levendula és Bittera Gyula történetét. Még ebéd előtt felugrottunk a Hegyestűre, ahonnan lenéztünk a nyugodt, csillogóan szikrázó Balatonra. A délutáni jóidőben már a lidósított strandé volt a főszerep.

Csütörtök délelőtt a gyerekek kívánságára újból lubickolás és napfürdőzés szerepelt a programban. Délután Badacsony következett, ahol a jachtozás- és vitorlázás örömeiben részesülhettek a gyerekek és a felnőttek. Vacsora előtt kisebb túrát tettünk a dörgicsei Kő-völgy hűs fái között. Egy-két gyerkőc a sziklafal közepén lévő kis hasadékon, lyukon át ért fel az elrejtett geoládáért. A megtalált dobozban lévő füzetbe írtuk be neveinket.

Véget ért a harmadik turnus a Zánkai Erzsébet-táborban. A fergeteges hangulatú hét záró ceremóniáján beszédet mondott Novák Katalin családokért felelős miniszter. Ezután „TESO-tánc” következett, és egészen az éjjeli fénytáncig tartott a buli. Hangosan szólt a zene, kicsik és nagyok együtt ropták a táncot.

Péntek már a hazautazás napja, szinte már hagyománynak mondható, hogy balatonfűzfői bobozással búcsúztunk el a tó partjától.

Szöveg: Bense Zoltán
Fotó: Szkenderovics Lajos, Bense Zoltán, Novák Katalin

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.