Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Január 06. 15:35, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Befagynak a fagyállók

Befagynak a fagyállók

A közlemény szerint 6 téli szélvédőmosó folyadék és két fagyálló folyadék nem felelt meg a címkén feltüntetett hőmérsékleti értéknek.

Nyolc fagyálló folyadéknál talált problémát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), miután megvizsgált 9 fagyálló folyadékot és 23 téli szélvédőmosó folyadékot, hogy valóban a címkén megjelölt hőmérsékletig használhatók-e - közölte az NFH szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint 6 téli szélvédőmosó folyadék - az eni -22 °C Prémium, az Antifrost-H, a Favorit, az AUTOBRILL, a LIQUI MOLY, az Antifrost-K -40°C -, és két fagyálló folyadék - a ClubSmart, a HUNOIL HG 12 ALU - nem felelt meg a címkén feltüntetett hőmérsékleti értéknek.

Hangsúlyozták: az NFH kiemelt figyelmet fordított idén a téli szélvédőmosókra és fagyállókra, ugyanis a korábbi években több fogyasztói panasz érkezett ezekről a termékekre a hatósághoz.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a téli fagyok idején érdemes odafigyelni az autókhoz használt szélvédőmosókra, ugyanis ha nem megfelelőek, a folyadék megfagyva szétrepesztheti a folyadék-tartályt és a vízvezető csöveket, valamint a szélvédőre fagyva balesetveszélyes helyzetet okozhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.