Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 11. 13:47, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Nyolcadik alkalommal rendezte meg Félegyháza a Kunsági Néptánctalálkozót

Nyolcadik alkalommal rendezte meg Félegyháza a Kunsági Néptánctalálkozót

Szeptember 10-én a XXIII. Libafesztivál egyik kiemelt programja volt idén is a Kunsági Néptánctalálkozó, ahol ezúttal mintegy kétszáz fellépő bizonyította tehetségét a népes számú közönség előtt.

A két félegyházi – Padkaporos és Pitypang táncegyüttes – mellett felléptek kecskeméti, tatai, üllési, szegedi, lakiteleki, csongrádi, ceglédi táncosok is. Idén először vettek részt nálunk ezen a jeles eseményen a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület tagjai, akik produkciójukkal színesítették a repertoárt.

A találkozó résztvevői a Bab társulat zenei kíséretével vonultak végig a Kossuth utcán a Vasútállomástól egészen a Polgármesteri Hivatalnál felállított nagyszínpadig, ahol a délután folyamán egymást követve mutatták be tökéletesre csiszolt, népdalokkal is tarkított előadásukat.

A színpad előtt elhelyezett székek sorra megteltek, sőt a fesztiváli forgatagban nézelődők is elidőztek a néptánctalálkozó színhelyén, mert a fülbemászó dallamoknak, a hímzett népviseleti ruhák libbenésének, a csizmák dübörgésének, a papucsok ütemes kopogásának és persze Samu Zoltán és Zenekara, valamint a Gyantár Zenekar élőzenéjének.nem lehetett ellenállni.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.