Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Július 14. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Nyolcszázezren a feketelistán

Nyolcszázezren a feketelistán

Az idén is nőtt a fizetni nem vagy csak késve tudó adósok száma: a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) június végén 806 ezer élő mulasztásos esetet tartott nyilván – ez 124 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.

A tavalyihoz képest 18 százalékos emelkedést mutat a feketelistás adósok száma; utóbbiak közé főként azok kerülnek, aki több mint 90 napon át elmulasztották legalább a minimálbér (2011-ben 78.000 forint) összegét kitevő kölcsönösszeg kifizetését. Kevesebben kerülnek a listára azért, mert hamis okmányokat, adatokat próbálnak bevetni, illetve bankkártyás csalást követnek el. Az adósok száma ugyanakkor idén már lassuló ütemben növekszik – derül ki a KHR nyilvántartásából. A rendszer idén összesen 871 ezer mulasztásos adóst tart nyilván – az élő és lezárt eseteket is beleértve; ez 2 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. A feketelista ugyanakkor ennél jóval nagyobb lenne, ha a KHR-t üzemeltető BISZ Zrt. - egy törvényi változás miatt – nem törölt volna közel 232 ezer hiteltartozási esetet a listáról, olvasható a hirado.hu-n.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: lista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.