Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Május 14. 16:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

'Ó azok a szőlőlugasok hajdanában'

'Ó azok a szőlőlugasok hajdanában'

Marika néni a 90. születésnapja küszöbén is olyan vidám mosollyal üdvözölte a felköszöntőit, hogy megirigyeltük jókedvét.

Marika néni a 90. születésnapja küszöbén is olyan vidám mosollyal üdvözölte a felköszöntőit, hogy megirigyeltük jókedvét.

Balla László alpolgármester úr egy nagy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt emléklappal köszöntötte ma (május 14-én) a szépkorú Özvegy Sárkány Józsefné Eszik Máriát.

Marika néni 1925. 05. 16-án született Kiskunfélegyházán. Nyolcan voltak testvérek, ötödik gyermekként jött világra. Sajnos már egy testvére sem él. 1948. novemberében ment férjhez. Gyermekük nem született. Kettesben békességben élték a szorgalmas és dolgos hétköznapokat férjével 2010. júniusáig.

Férje halála óta egyedül él. Nagyon sok támogatást kap Marika néni a közeli szomszédságban lakó Benkó Gábortól és családjától, akik mindig szeretettel és gondoskodással veszik körül. Mivel két házzal odébb laknak, így minden nap meglátogatják Marika nénit és segítenek neki, ahol tudnak.

Marika néni kedvenc időtöltése a kézimunkázás és a kertészkedés. Utóbbiról lelkesen mesélt milyen volt akkor, mikor még hatalmas szőlővel beültetett területükön dolgoztak.

Azóta csak egy kis kertecske van a háznál, de azt is nagyon nagy örömmel kapálgatja, rendezgeti Marika néni.

Mit is kívánhatnánk neki többet, mint hogy sokáig ápolgassa még a gyönyörű virágait és éljen egészségben szerettei körében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.