Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2015. Május 23. 15:00, szombat | Bulvár
Forrás: bankmonitor.hu

Okostelefont vennél? Most ezek a legmenőbbek.

Okostelefont vennél? Most ezek a legmenőbbek.

Nem vagy egyedül! Idén az első három hónapban világszerte nem kevesebb, mint 291 millió darab okostelefont adtak el. Érdekes azonban megvizsgálni, melyek a legnépszerűbb márkák.

Nem vagy egyedül! Idén az első három hónapban világszerte nem kevesebb, mint 291 millió darab okostelefont adtak el. Érdekes azonban megvizsgálni, melyek a legnépszerűbb márkák és melyek azok legkedveltebb modelljei.

Nagy meglepetések a toplista élén nincsenek – állítja a mobiltelefon piacot figyelő Trendforce kutatócég. A legtöbb a Samsung telefonokból fogy, az eladások csaknem 28 százalékát ez a társaság tudhatja magáénak. Nem is csoda, hiszen nemrégiben dobta piacra legújabb modelljeit, a Galaxy S6-ost és az S6 Edge-t, melyeket azonnal megszerettek a vásárlók. A második helyen az Apple áll. Pedig az amerikai cég már tavaly ősszel bemutatta legújabb fejlesztéseit, az iPhone6 és 6 Plus-t. Ám a jelek szerint az emberek kedvelik ezeket a modelleket és még mindig keresik őket a boltokban.

A mobiltelefon tulajdonosok jobban teszik, ha leszámolnak a kínai műszaki cikkek iránti ellenszenvükkel, hiszen az ázsiai ország mobilgyártói egyre jobb telefonokat fejlesztenek és dobnak piacra, ráadásul a többi gyártó csúcsmodelljeihez versenyképes áron kínálják a telefonjaikat. Csak a kínai gyártók 2015 első három hónapjában 106 millió készüléket adtak el! Közülük is a legsikeresebb a Huawei, mely a világ mobilpiacából már 7 százalékot birtokol. Nem sokkal van tőle lemaradva a szintén kínai Lenovo.

A korábban bikaerős márkákat, a Sony, az LG vagy éppen a WindowsPhone sem szabad azonban temetni. Ők együtt ugyanis a piac egyharmadát birtokolják. Ráadásul a mobiltelefon piac jellemzője, a gyors technikai fejlődés. Márpedig sosem lehet tudni, hogy valamelyik gyártó mikor rukkol elő egy olyan forradalmi újdonsággal, ami teljesen felforgatja az egész piacot és átrendezheti az erőviszonyokat. Rebesgetik például, hogy a mobiltelefongyártását a Microsoftnak eladó Nokia az adásvételi szerződésben foglalt piacra lépési tilalom lejárta után, valamikor jövőre újra okostelefont dob majd piacra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont: