Városlista
2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2024. Október 20. 09:20, vasárnap | Helyi
Forrás: mindmegette.hu

Október 27-én óraállítás!

Október 27-én óraállítás!

A várva várt őszi szünet kezdete és a téli időszámításra átállás szinte egy napon van. Vajon mit jelent ez a gyerekes családoknak?

Mintha csak most lett volna vége a hosszú, forró nyárnak és vele együtt a vakációnak is, pedig már egy ideje becsengettek a tanulóknak – olyannyira, hogy lassan itt az őszi szünet, a lurkók és a már most fáradt szülők örömére. Jó hír, hogy a szünet első hétvégéjén rögtön egy órával többet pihenhetnek kicsik és nagyok egyaránt, hiszen akkor térünk át a téli időszámításra. Nézzük a részleteket!

A 2024-25-ös tanévben az őszi szünet első napja október 26., szombat, az utolsó pedig november 3., vasárnap. A tanulóknak így szokás szerint egy hetük lesz, hogy kipihenjék magukat. Jó hír, hogy már a szünet elején egy extra órával számolhatunk, hiszen október 27-én, vasárnap hajnali 3 órakor 2-re tekerjük vissza az óramutatókat, így visszakapva a márciusban elvesztett egy órát.

A várva várt őszi szünet kezdete és a téli időszámításra átállás így szinte egy napon van. Vajon mit jelent ez a gyerekes családoknak? Nemcsak egy plusz órát, amit értékesen használhatunk fel, hanem lehetőséget kapunk arra is, hogy figyeljünk a pihenésre, a családra, és azokra a tevékenységekre, amelyek segítenek ellazulni az őszi szünet alatt.

1. Pihenjünk
Az időszámítás visszaállítása lehetőséget ad arra, hogy egy órával többet aludjunk. Ez különösen fontos lehet az őszi szünet kezdetén, amikor a gyerekek és a szülők is fáradtak már az iskolai és munkahelyi feladatoktól. Egy nyugodt, hosszú alvás segít, hogy pihentebben vágjunk neki a szabadságnak.

2. Használjuk ki a plusz órát
Az őszi szünet remek alkalom a közös időtöltésre. A plusz egy óra jól jöhet például egy családi kirándulás, őszi séta vagy játékdélután megszervezésére. Az otthon melegében az olvasás, a társasjátékozás, vagy a közös filmnézés egy bögre forró teával tökéletes lehet a hűvös, sötét délutánokon.

3. Tervezzünk előre a hétre
A plusz egy óra alkalmas lehet arra, hogy előre megtervezzük az őszi szünet napjait. Ha előre tudjuk, hogy mit szeretnénk csinálni – legyen szó családi programokról, kisebb kirándulásokról vagy akár otthoni feladatok elvégzéséről – sokkal tartalmasabban tölthetjük el a szabadidőt.

4. Figyeljünk a biológiai óránkra
A téli időszámításra való átállás néha megzavarhatja a belső óránkat, különösen igaz ez a gyerekek esetében. Próbáljuk meg fokozatosan beállítani a napi rutint az új időhöz igazodva. Korábban vacsorázzunk és feküdjünk le, hogy a szervezet könnyebben alkalmazkodjon az új időbeosztáshoz. Hogy mennyi időre lehet szükségünk, hogy átálljunk, arról ebben a cikkünkben írtunk.

5. Élvezzük ki a korai napfényt
A téli időszámítás miatt a reggelek világosabbak lesznek, amit érdemes kihasználni a felnőtteknek is. Kezdjünk egy kellemes, nyugodt reggelivel és egy rövid sétával.

6. Indítsunk egy családi projektet
Esténként már készülhetünk az ünnepekre: készíthetünk jelmezt halloweenre, őszi dekorációt, karácsonyi díszeket, de akár süthetünk-főzhetünk is közösen. Ezek a tevékenységek összehozzák a családot úgy, hogy közben hasznos és tartalmas időt töltünk együtt.

(Cikk és kép forrása: mndmegette.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 11:26, hétfő | Helyi

Ünnepélyes átadásra került a Dózsa György utca megújult szakasza

Nemrégiben készült el a Dózsa György utca Kossuth utca felőli mintegy 417,24 m hosszú szakasza, melyen a korábbi aszfalt burkolat felújításán túl számos kiegészítő munkálat is folyt.

2024. Október 21. 10:40, hétfő | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1956-os forradalomra és szabadságharcra

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezésre kerülő városi megemlékezésre.

2024. Október 20. 09:18, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. október 20. - Évközi 29. vasárnap Missziós vasárnap

2024. Október 20. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. október 20. - Évközi 29. vasárnap MISSZIÓS VASÁRNAP