Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 17. 18:05, péntek | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Olaszországban is elkezdődött a gyermekek oltása

Olaszországban is elkezdődött a gyermekek oltása

Az északi Lombardia tartományban jelentkezett oltásra eddig a legtöbb gyermek, miután csütörtökön megkezdődött az 5 és 11 év közötti korosztály oltása Olaszországban.

A legnagyobb, 10 millió lelket számláló tartományban, Lombardiában, már 70 ezer gyereket regisztráltak. Toszkánában 25 ezret, valamint ugyanennyit Lazio tartományban is.

Az 5 és 11 év közöttiek első oltási napján Milánóban ezer kisgyerek kapott oltást a vásártéren kialakított oltóponton.

A déli Bariban a város oltalmazója Szent Miklós, vagyis a Mikulás várta az oltásra jelentkező gyerekeket, miközben a Spallanzani római járványkórház oltóhelyére érkező gyermekeknek a rendőrök adtak játékot ajándékba.

Az egészségügyi tárca adatai szerint 3,5 millió gyerek jogosult az oltásra.

Franco Locatelli, a Közegészségügyi Intézet (ISS) vezetője úgy nyilatkozott, hogy a szülők legszebb karácsonyi ajándéka gyermekeiknek az oltás lehet.

Locatelli bejelentette, hogy újabb szigorítás bevezetését tervezik, miszerint bizonyos tömeges eseményeken az oltottak is csakis akkor vehetnének részt, ha negatív teszteredményt mutatnak fel.

A 12 év feletti olaszok több mint 85 százaléka vett fel két adag oltást, emlékeztető oltást pedig több mint 13 millióan kaptak már.

A többi európai országhoz képest Olaszországban a negyedik hullám még csak most ível felfelé: az utóbbi egy nap alatt több mint 26 ezer beteget azonosítottak a szerdai kevesebb mint 21 ezer után. Utoljára ilyen sok esetet március 12-én regisztráltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.