Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. December 31. 14:33, szerda | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Oltottak és mentettek

Oltottak és mentettek

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Tűzesethez riasztották a tiszakécskei önkormányzati, a kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos, valamint a lakiteleki önkéntes tűzoltókat kedden délelőtt. Lakiteleken, a Vak Bottyán utcában egy sorház pincéjében öt négyzetméteren fa és hulladék égett. A tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át az épületre. Az oltási munkálatok és a helyiség átszellőztetésének idejére négy lakásból összesen kilenc ember hagyta el az épületet. A lakók rövid időn belül visszatérhettek otthonaikba. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a lajosmizsei lehajtó előtt egy személygépkocsi letért az úttestről és felborult kedden délelőtt. Az autóban ketten utaztak, mindketten megsérültek. Az egyik sérült beszorult a járműbe, őt a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki az autóból. A balesethez a kecskeméti hivatásos tűzoltókat is riasztották.

Kedden délután Kecskeméten, a Nyíri úton egy helyi járatos autóbusz jobb első kereke kigyulladt. A busz vezetője egy tűzoltó készülékkel a lánggal való égést megszüntette. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a kereket visszahűtötték és a járművet áramtalanították. A buszon utasok nem utaztak. Személyi sérülés nem történt.

Szabadszállás külterületén egy személygépkocsi teljes terjedelmében égett, kedden délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd a gépkocsit az útról levontatták, ezzel megszüntetve a forgalmi akadályt.

Kedden délután Soltvadkerten, a Kiss Ernő utcában egy családi ház százötven négyzetméteres tetőszerkezetéből a kémény mellett harminc négyzetméter izzott, parázslott. A kiskőrösi hivatásos és a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével szüntették meg az izzást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.