Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. Október 04. 21:12, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Óriási sikere volt a Mezgé Pikniknek

Óriási sikere volt a Mezgé Pikniknek

Immáron hetedik alkalommal nyitotta meg a Déli Agrárszakképzési Centrum
Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tangazdasága kapuit a nagyközönség előtt.

Október 2-án (szombaton) piknikre és nyílt napra várta az érdeklődőket a Mezgé Tangazdasága. A jeles eseményre ellátogatott az Déli Agrárszakképzési Centrum főigazgató asszonya Simonné Szerdai Zsuzsanna, Bálint Zoltán kancellár, Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, Lenkei Róbert választókerületi kabinetfőnök, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat képviselője, valamint Balla László alpolgármester is.

Az ünnepélyes megnyitón Rózsa Pál, az iskola igazgatója köszöntötte a vendégeket:

- Iskolánk nagyon nagy büszkesége, hogy egy ilyen városi, térségi jellegű rendezvényt sikerül évről-évre megtartania. Nem véletlenül az a szlogenünk: Mezgé: a siker iskolája, hiszen próbálunk maximálisan megfelelni a kor követelményeinek. Úgy gondolom nagyon nagy dolog, hogy agrár szakképzéseket tudunk megvalósítani iskolánkban. Vannak élelmiszeripari képzéseink, sütő-cukrász, húsipari technikus, pék-cukrász képzésünk, illetve, hentes és húskészítmény készítő tanulóink most is főzik a finom pörköltet. Fontos, hogy vannak mezőgazdasági képzéseink, hiszen mezőgazdasági technikust, gazdát, lovászt, képezünk. Úgy gondolom ezzel a palettával tudjuk elérni, hogy iskolánk az ország egyik legjobb agrárszakképző intézménye, hiszen közel 500 tanulónk van idén – mondta Rózsa Pál igazgató, majd Lezsák Sándor osztotta meg gondolatait a megjelentekkel:

- Elismerendő az a teljesítmény, amelyet a félegyházi szakképző iskola mutat fel. Az igen nehéz körülmények között is képesek a megújulásra, képesek a munkára és olyan minőségi termékeket tudnak előteremteni, melyet itt láthatunk a pikniken. Ez az iskola segít abban, hogy jó gazdák legyünk a tanyákon, a kiskertekben, a nagykertekben, az élhető vidéken, hiszen be kell laknunk az ország minden négyzetméterét.

A nap folyamán számos program várta a családokat a tangazdaság területén. Volt kutyaszépségverseny, istállókiállítás, gyermekprogramok, kézműves vásár, íjászat, bálapiramis, bálalabirintus, állatsimogató, csillámtetoválás, gyermeklovagoltatás, kocsikázás, huszárbemutató és gépkiállítás is.

Természetesen a pikniken akadt bőven harapnivaló és szomjoltó is. Az iskola tanulói által készített finomságoknak, úgy mint a Mezgé Burgernek és a bográcsos marhapörköltnek is volt keletje. Annyi bizonyos, hogy csak az unatkozott, aki otthon maradt!

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 08. 17:16, szerda | Helyi

Kigyulladt egy ház Kiskunfélegyháza külterületén

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

2021. December 08. 16:28, szerda | Helyi

Tragikus a helyzet a magyar sertéságazatban

Rengeteg gazda végleg feladta a harcot.

2021. December 08. 16:12, szerda | Helyi

Angol nyelvi versenyt nyert a Batthyány

2021. december 07-én a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban lezajlott a 7-8. osztályos diákok számára kiírt angol nyelvi verseny döntője.

2021. December 08. 15:51, szerda | Helyi

Lovaskocsival járta be Petőfiszállást a Mikulás

Petőfiszálláson az egész települést lovaskocsival járta be a Mikulás. Akivel találkozott mindenkinek apró ajándékot adott.