Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2013. Április 18. 12:11, csütörtök | Helyi
Forrás: BRFK

Országos szintű sebességmérés

Országos szintű sebességmérés

Három napos – április 18-19-20. – országos elrendelésű TISPOL (European Traffic Police Network) közlekedési akció kezdődött a mai napon

Három napos – április 18-19-20. – országos elrendelésű TISPOL (European Traffic Police Network) közlekedési akció kezdődött a mai napon. A rend őrei elsősorban a gyorshajtókat kívánják kiszűrni. A TISPOL éves ellenőrzési terve alapján 2013-ban összesen kilenc nemzetközi közúti ellenőrzésre kerül sor. Ezek az ellenőrzések alapvetően az olyan nem kívánatos járművezetői magatartások ellen irányulnak, melyek a legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot rejtik Európa útjain, s megfelelnek a közösségi közlekedéspolitikai elvárásoknak.

2013-ban az európai rendőrök két-két alkalommal fokozott közlekedésbiztonsági kampány keretében ellenőrzik a sebességhatárok megtartását, a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszerek használatát, továbbá fellépnek az ittasan, ill. drog hatása alatt vezetőkkel szemben. A tehergépjárművekre vonatkozó szabályok megtartásának, valamint az autóbuszok forgalmának ellenőrzésére idén három alkalommal kerül sor. A magyar rendőrség ezeket az akciókat jellemzően a Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen hajtja végre, tekintettel a szakmai partnerségre, továbbá arra, hogy a két hatóság részben eltérő jogosultságokkal rendelkezik a közúti ellenőrzések végrehajtása terén (a technikai jellegű ellenőrzések végrehajtása jellemzően az NKH hatáskörébe tartozik). Az előzőekre tekintettel az ellenőrzési időpontok konkrét meghatározása évek óta közösen történik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.

2021. December 02. 09:53, csütörtök | Helyi

Informatika versenyen jártak a Batthyány Iskolások

November 23-án informatikai versenyre hívta az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

2021. December 01. 22:18, szerda | Helyi

Festménykiállítás a sportcsarnokban

A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Kulturális Programirodája és a Holló László Képzőművészeti Kör együttműködve MEGHÍV minden sportot és művészetet kedvelő félegyházi lakost „sportos” festménykiállítására.

2021. December 01. 17:20, szerda | Helyi

Novemberben is sikeresen szerepeltek a Koppányok