Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2024. Szeptember 30. 13:34, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Országszerte több mint száz programot rendeznek az Erdők Hetén

Országszerte több mint száz programot rendeznek az Erdők Hetén

Országszerte több mint száz ingyenes szakmai és családi programmal várják az érdeklődőket az Erdők Hetén szeptember 30. és október 6. között - közölte az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) az MTI-vel.

Az 1997 óta megrendezett programsorozat célja, hogy megismertesse a nagyközönséggel a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét - írták a közleményben.

Az Erdők Hete programsorozatot az OEE Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára, ezért a programok alapját az erdészeti erdei iskolák ismeretanyaga és erdőpedagógiai módszertana adja - idézték fel a közleményben.

A többnyire vidéki helyszíneken, erdei környezetben megrendezésre kerülő programok között vezetett túrák, sportversenyek, koncertek és hegyi kisvasutazások is szerepelnek.

Pályázat is indul óvodák és óvodapedagógusok számára
A közleményben felhívták a figyelmet a Hátizsákban az erdő elnevezésű programra, amely az óvodák és óvodapedagógusok számára jelent pályázati lehetőséget.

Célja, hogy a legkisebbek is megismerjék az erdei élet szépségeit. A tájékoztató szerint a pályázatra szeptember 30-tól lehet regisztrálni. A részletes program az erdokhete.hu oldalon olvasható, ahol az egyes eseményekkel kapcsolatos jelentkezési és egyéb részvételi információk is megtalálhatóak - áll a közleményben.

A 28. Erdők Hete központi rendezvénye október 1-jén a Ravazdi Erdészeti Erdei Iskolában lesz. Ebből az alkalomból erdőpedagógiai továbbképzésére várják a pedagógusokat, erdészeket, környezeti nevelőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 13:21, hétfő | Helyi

90. születésnapját ünnepelte Vízhányó Imre

E kivételes nap alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője, dr. Ónodi Izabella kereste őt fel otthonában.

2024. Szeptember 29. 20:04, vasárnap | Helyi

Megszentelték a felújított Jakabi-hegyi haranglábat Fülöpjakabon

2024 májusát követően pénteken délelőtt egy újabb felújított haranglábat szenteltek a fülöpjakabi tanyavilágban.

2024. Szeptember 29. 16:22, vasárnap | Helyi

Kitárta kapuit a Mezgé tangazdasága

Idén tizedik alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakközépiskola népszerű családi napját, a Mezgé pikniket szeptember 28-án (szombaton).

2024. Szeptember 29. 10:39, vasárnap | Helyi

Hencidától Boncidáig

E címmel rendeztek családi szombat délelőttöt a népmese alkalmából szeptember 28-án a városi könyvtárban.