Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 18. 14:52, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Közlöny

Összefogásra készek a testület tagjai

Összefogásra készek a testület tagjai

Milyen gondolatokkal kezdi meg az új, öt éves ciklust? Ezt a kérdést tettük fel a kiskunfélegyházi képviselő-testület tagjainak október 16-án, a megbízólevelek átvételének ünnepélyes aktusát követően.

Csányi József polgármester (Nemzeti Fórum)

– Nagy lelkesedéssel kezdtük meg a munkát, és mindent megteszünk, hogy megfeleljünk a mögöttünk álló, rendkívül nagy támogatásnak. Az új polgármester és a képviselők ünnepélyes eskütételére szerdán 15 órakor, az alakuló testületi ülésen kerül sor. Addig sorozatos egyeztetésekkel összeállítjuk a különböző bizottságokat. Szeretnénk mindazt megvalósítani, amire ígéretet tettünk, és ebben a folyamatban minden képviselőnek, minden félegyházinak helye van! Szeretnénk, ha 5 év múlva ugyanilyen sikert ünnepelhetnénk együtt.

Dr. Ónodi Izabella (Nemzeti Fórum)

– Képviselőjelöltként nagyon lelkiismeretesen végigjártam a körzetemet, fölmértem a problémákat, meglátogattam az intézményeket, és a választás óta is ugyanezt teszem. Nagyon- nagyon sok tervem van. Természetesen felállítok egy rendszert, hogy minden sorra kerüljön. Komolyan vettem Lezsák Sándor gondolatát, amelyet úgy fogalmazott: győztesek csak egy napig vagyunk, utána következik a munka. Én ezzel indítottam a választás utáni napot és nagyon nyugodtan, rendszerezetten fogok hozzá teendőim ellátásához.

Bense Zoltán (Nemzeti Fórum)

– Mindenekelőtt szeretném megköszönni a körzetem lakóinak a támogatást, azt, hogy kiálltak mellettem, és díjazták a munkámat. Felemelő érzés, hogy a várost járva azt tapasztalom: az emberek boldogok, vidámak és felszabadultak. Félegyháza a nyugalomra, békére és építkezésre voksolt. Én magam is a feladatokra koncentrálok, és szeretném az előző ciklusból hozott elmaradásokat minél előbb pótolni. Az önkormányzat adós maradt a Szalay utcai vízelvezető csatorna kiépítésével, árkok javításával, járdákkal. Szeretném elérni a Békás kút és a Petőfi kút helyrehozatalát, csatornák javítását, másutt kiépítését…
Rengeteg tervem van. Folyamatosan konzultálok a lakókkal, és rengeteg hasznos ötlet merül fel. Igyekszem ezek közül a lehető legtöbbet megvalósítani.

Gyenes Attila (Nemzeti Fórum)

– Nagy a felhatalmazás, de nagy a felelősség is. Ez itt a köszönet ideje, az alakuló ülés után pedig mindenki száz százalékosan a munkára koncentrál. Olyan csapat jött össze, amely képes a várost szakmailag és emberileg is méltón képviselni. Vallom: a képviselőség szolgálat. Ezt a munkát szeretném a jövőben is maximális odaadással végezni szakmailag és emberileg is. Nap, mint nap.
Örömmel venném, ha lehetőségem nyílna hasznosítani az eddigi tapasztalataimat, és folytathatnám a munkát a gazdasági bizottságban.

Horváth Gábor (Nemzeti Fórum)

– Azokkal a gondolatokkal indítom a ciklust, amelyekkel befejezetem az előzőt. Sok feladat maradt el rajtam kívülálló okból, most ezek már az első napokban előtérbe kerülnek. Közvilágítás, járda, bölcsőde és parkoló építés, csatornatisztítás… Ezekben a lakosok számára nagyon fontos ügyekben újraindulnak az egyeztetések. Törekszem arra, hogy a körzet intézményei tovább fejlődjenek, az intézményvezetőkkel továbbra is kiváló kapcsolatra törekszem.

Balla László (Nemzeti Fórum)

– Óriási bizonyítási vágy van bennem. Harmadik alkalommal választottak meg, de most kaptam a legtöbb szavazatot a körzetemből. Az elvárás tehát az eddigieknél is fokozottabb. Nagyon fontosnak tartom Félegyházán a munkahelyteremtést. Minden erőmmel azon leszek, hogy támogassam a polgármester elképzeléseit, akinek ez szintén alapgondolata. A körzetemben meglehetősen magas az idős népesség aránya. Ebből adódóan prioritást élvez a védelem, a közbiztonság kérdése. A következő öt évben szeretném ezt egy térfigyelő kamerarendszerrel megoldani. A másik fontos kérdés az évtizedek óta megoldatlan csapadékvíz elvezetés, amire néhány éve nyertünk ugyan pályázatot, de az önrész hiánya miatt nem sikerült megvalósítani. Remélem, a következő öt évben lesz olyan pályázati lehetőség, amely lehetőséget ad ennek a megoldására.

Dr. Réczi László (Nemzeti Fórum)

– Az adrenalin még mindig a plafonon. Megtisztelő és megható a bizalom amit kaptam, ezért alázattal látok neki a feladatoknak. Lesz tennivaló bőven, hosszabb távon például a Honvéd-pálya mögötti út aszfaltozása, a Nefelejcs utca rendbetétele, és még sorolhatnám. Sürgető feladat az iskola beázásának megszüntetése és a nyílászáróinak cseréje.

Szamosi Endre (Nemzeti Fórum)

– Jobboldali, keresztény értékek mentén fogom szolgálni Félegyházát. A bizalmat és a szavazatokat az elkövetkező évek odaadásával szeretném meghálálni. Legfontosabb feladataimnak tartom a megkezdett munkák folytatását, és a belváros mellett a távolabb eső utcák, azaz egész Félegyháza szépítését.

Kapus Krisztián (FIDESZ – KDNP)

– Konstruktív ellenzéki munkát fogok végezni az elkövetkező 5 éves ciklusban. Képviselőtársaimmal bármiben készen állok együttműködni a városért, a Fidesz programja mentén. A költségvetésen folyamatosan rajta tartom a szemem, mert a pénznek jó célokat kell szolgálnia.

Dongó József (FIDESZ – KDNP)

– Egységre és közös munkára számítok Félegyházáért, ezt egy idézettel tudom kifejezni:. „Ha mindannyian másképpen is akarjuk azt az egyet, már akkor is egység az. A különböző felfogás vitát virágzik, s a vita felismerések és tisztázások gyümölcsét érleli… Tudni és megérteni azt, hogy az is jót akar, aki másképpen akarja a jót, mint én. Ehhez még csak az szükséges, hogy mindenki igazán jót akarjon.” (Wass Albert: Egységes magyarság)

Jankovszki Zoltán (FIDESZ – KDNP)

– Ellenzékben szocializálódtunk, nem lesz ismeretlen a szerep, ami a következő 5 évben vár rám, ránk. Megalakítjuk a frakciót és részt veszünk az egyeztető tárgyalásokon, ha azokra meghívnak. A továbbiakban pedig kritikusak leszünk, de nem igazságtalanok, ezt képviselőtársaim nevében is megígérhetem.

Ván Jenő (Nemzeti Fórum)

– Úgy folytatom a munkám, mint eddig. Kiegészítve azzal, hogy mint minden ciklusnak, ennek is vannak új lehetőségei. Bízom abban, hogy pozitív lehetőségek állnak előttünk. Nagyon jó csapat jött össze, ami biztosítéka annak, hogy a külterületen a jövőben kevesebb küzdelemmel lehet megvalósítani elképzeléseinket. Terveim közé tartozik a városüzemeltető szervezet megerősítése, amihez bővíteni kell a személyi és technikai hátteret. Ez természetesen jótékony hatással lehet a számomra legfontosabb külterületi részekre is.
1994 óta indulok az önkormányzati választásokon. Megelégedéssel tölt el az a tény, hogy most kaptam a legtöbb szavazatot. Nagyon jól esett, hogy kitartottak mellettem a lakosok. Ezt mindenképpen meg szeretném szolgálni.

Kollár László (JOBBIK)

– Már az előző négy évben is adódtak helyzetek, amikor sikerült – ha nem is megvalósítani, de – legalább megmutatni a Jobbik értékrendjét. Úgy gondolom, hogy ez a testület sokkal konstruktívabb lesz, legalábbis erre utalnak a korábbi megbeszélések, egyeztetések.
Volt a választás előtt egy polgármester-jelölti vita, illetve megbeszélés, amin Kapus Krisztián kivételével mindenki részt vett. Ott kiderült, hogy nincs közöttünk feloldhatatlan ellentét sem ideológiailag, sem konkrét ügyekben. Mindannyian a város érdekében akarunk tenni. Ez a közös nevező feljogosít bennünket arra a reményre, hogy építő jellegű munka indulhat el a következő öt évben. Ennek pedig csak az előnyét élvezheti majd a város.

Horváth Tamás Norbert (MSZP-DK)

– Nem lehetünk büszkék a teljesítményünkre. Hogy mi vezetett a gyengébb eredményhez, annak okait abban látom, hogy Félegyháza váltani akart. Ez olyan jól sikerült, hogy ez a lendület a mi, baloldali szavazóinkra is hatással volt: közülük is nagyon sokan a mérsékelt jobboldali erőre voksoltak. Ezzel a gondolattal meg kell barátkoznunk. A pártra leadott megyei listás szavazatokkal (16.7%) azonban elégedett vagyok. Ez ugyanis azt mutatja, hogy térségünkben az MSZP a vezető ereje a baloldalnak.
A képviselői munkámat a partnerségre építem. Nem lehet más út, meg kell mutatni, hogy lehet közösen, együtt dolgozni. Be kell bizonyítani, hogy összefogásra vagyunk ítélve. A legfontosabbért, a félegyháziakért dolgozunk. Ez a legfőbb célom azzal együtt, hogy hozzuk vissza a politikusok becsületét, mutassuk meg, hogy nem csak marakodásról szól a félegyházi közélet!
A pártunk szempontjából nagyon fontos az is, hogy talpra állítsuk és újraélesszük a helyi MSZP-t, és erősebbé tegyük az elkövetkező öt évben.

Dr. Kiss Ákos Csaba (Nemzeti Fórum)

– Köszönöm a bizalmat azoknak, akik rám szavaztak, és felhatalmazást adtak arra, hogy egy számomra nagyon nemes munkát elvégezhessek. A választókörzetet végigjártam, nagyon sok emberrel beszéltem. Ez alapján összegeztük a problémákat, és rengeteg feladat áll előttünk. A Molnártelepen komoly gond az út rossz állapota, aminek a felújításáról mindenképpen gondoskodni kell. A Kossuth-városban a közvilágítás javítása az egyik legfontosabb tennivaló. De legalább ennyire lényeges, hogy a víztorony körül kialakítsunk egy játszóteret, hogy a fiatal házasok gyermekeinek legyen hol játszani, szüleiknek pedig beszélgetni a világ dolgairól.
Az elvem az, hogy a félegyházi lakosokkal együtt tudjon fejlődni a város. Én igyekszem ennek a feladatnak a legjobb tudásom szerint megfelelni.

Forrás: Félegyházi Közlöny
Szerzők: Hájas Sándor, Tóth Timea, Tóth László Imre
Fotó: Kürti László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése